Kancelarija za mlade Sremski Karlovci Vas poziva na sledeće obuke:

1. Omladinsko preduzetništvo;

2. Razvoj ideja i poslovnih šansi;

3. Podrška razvoju i finansiranje preduzetničkog poduhvata.

Obuke se realizuju kao projektne aktivnosti projekta:“Omladinsko osnaživanje mladih – uslovi i elementi uspešnog i odgovornog poslovanja“, sprovodi opština Sremski Karlovci, finansira Ministarstvo omladine i sporta.

Raspisan je poziv za sve  mlade potencijalne preduzetnike koji žele da osnuju start-up biznise da se prijave za pohađanje jednodnevnih obuka preduzetništva u Sremskim Karlovcima. Mesto održavanja je u Omladinskom klubu Sremski Karlovci koji se nalazi u zgradi Magistrata, Trg Branka Radičevića 1. Detaljna agenda se nalazi u prilogu.

Projektom je planirano uključivanje svih grupa mladih koji bi bili uključeni kako u obuke za sticanje preduzetničkih veština tako bi im se i obezbedila mentorska podrška ako bi se odlučili za pokretanje sopstvenog posla.

Prijave se primaju do 19.06.2017. godine do 24:00. Prijava se šalje na email: mladiskarlovci@gmail.com.

Potrebno je poslati na gore navedeni e-mail, ime i prezime i godinu rođenja.

Svi potencijalni učesnici će biti obavešteni o svim daljim informacijama vezano za obuke i dalju realizaciju projekta.

 


Projekat „ Preduzetničko osnaživanje mladih – uslovi i elementi uspešnog i odgovornog poslovanja“, sprovodi Opština Sremski Karlovci, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Obuke za mlade u okviru Projekta: Preduzetničko osnaživanje mladih – uslovi i elementi uspešnog i odgovornog poslovanja“ održaće se u periodu od 20. – 29. juna 2017. godine u Sremskim Karlovcima, u prostorijama Omladinskog kluba, Trg Branka Radičevića 1 i sastojaće se iz serije od tri jednodnevne obuke. U periodu između jednodnevnih obuka, predavači će ujedno biti i mentori učesnicima kako bi im pomogli da na što bolji način razviju svoje startap inicijative. Cilj obuke je da promoviše omladinsko i socijalno preduzetništvo i da olakša mladima pristup tržištu rada tako što će im pružiti neophodna znanja, inspirisati ih i motivisati da sopstvene ideje realizuju kroz preduzetniče inicijative.

Serija obuka ima za cilj da polaznicima omogući da:

  • upoznaju praktične i teorijske osnove preduzetništva;
  • razviju svoje preduzetničke sposobnosti;
  • provere opravdanost i rentabilnost svoje poslovne ideje;
  • pripreme biznis plan za pokretanje startapa;
  • identifikuju pristup izvorima finansiranja;
  • promovišu svoje startapove.

Nakon završenog treninga, učesnici koji budu prošli sve obuke preduzetništva dobiće sertifikate.

Ko može da se prijavi?

Obuka je deo projekta “ Preduzetničko osnaživanje mladih – uslovi i elementi uspešnog i odgovornog poslovanja” koju sprovodi kancelarija za mlade opštine Sremski Karlovci u saradnji sa partnerskim organizacijama.  Uslovi za polaznike obuka su:

  • imaju od 15 do 30 godina;
  • zainteresovani su da unaprede svoja znanje i razviju sposobnost za pokretanje i održavanje sopstvenog biznisa;

Kako se prijaviti?

Prijavu za obuku treba poslati na mladiskarlovci@gmail.com  najkasnije do 19.06.2017 godine  do 24:00 časa.

Program obuka za jun 2017. godine

Naziv obuke: Omladinsko preduzetništvo Vreme: 20. jun  2017. godine sa početkom u 12 časova Mesto: Omladinski klub Sremski Karlovci, Magistrat, Trg Branka Radičevića 1 Opis obuke: Omladinsko preduzetništvo predstavlja otkrivanje poslovne šanse uz  korišćenje mogućnosti za stvaranje profita, kako bi se omogućila održivost organizacije. Tokom obuka upoznaćemo vas sa raznim uspešnim primerima društvenog i omladinskog preduzetništva i voditi vas kroz proces osnivanja preduzeća/udruženja/zadruge i dr. čiji ja misija i cilj rešavanje društvenih problema uz ostvarivanje profita.
Naziv obuke:

Razvoj ideja i poslovnih šansi

Vreme: 22. jun  2017. godine sa početkom u 12 časova Mesto: Omladinski klub Sremski Karlovci, Magistrat, Trg Branka Radičevića 1 Opis obuke: Prepoznavanje sopstvenih potencijala, osobina, želja i sklonosti u skladu sa kojima će se steći detaljniji uvid u željena zanimanja. Prepoznavanje „ličnog Zašto“ koje nam daje energiju, koje nas inspiriše i pokreće. Istraživanje profesionalne vrednosti i interesovanja koja su potrebna za odabir „odgovarajuće“ delatnosti.  U ovom treningu bavićemo se profesionalnom orijentacijom i praktikovanjem metoda “doživotnog učenja”.
Naziv obuke:

Podrška razvoju i finansiranje preduzetničkog poduhvata

Vreme: 29. jun  2017. godine sa početkom u 12 časova Mesto: Omladinski klub Sremski Karlovci, Magistrat, Trg Branka Radičevića 1 Opis obuke: učesnici treba da saznaju koje institucije, komore, organizacije se bave podrškom i razvojem preduzetništva, udruženja građana, zadruga, neformalnih udruženja i sl. Čime se bavi Razvojna agencija Srbije? Poslovni inkubatori i njihov značaj za razvoj preduzetništva. Finansijska podrška razvoju preduzetništva, kao i ko su poslovni anđeli? Privlačenje i animiranje donatora (“Fundraising”): korporativnix partnera putem društveno odgovornog poslovanja; Lokalna zajednica putem privlačenja donacija (praksa finansiranja projekata ili preduzetničkih poduhvata za prikupljanje novčanih priloga od velikog broja ljudi- zajednice, pojedinačnih donatora, privrede i dr); Tržište putem prodaje proizvoda i usluga kao i alternativni izvori finansiranja.