U Patrijaršiji srpskoj 20. juna 2017. godine potpisan je sporazum između Opštine Sremski Karlovci i Srpske Pravoslavne Crkve – Patrijaršije srpske. Sporazum su potpisali Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej i predsednik Opštine g. Nenad Milenković.

Predmet Ugovora je regulisanje svih pravnih, tehničkih i drugih pitanja od značaja za korišćenje kat. parcele br. 953 KO Sremski Karlovci, koja se nalazi u sastavu kompleksa arboretum prirode Dvorska bašta u ovom gradu.

Parcela ima površinu od 1,20 ha i na njoj se nalaze izgrađeni sportski tereni za košarku, fudbal, tenis i druge sportove, kao i objekat koji je u funkciji sportskih terena. Potpisanim Sporazumom omogućiće se svim građanima Karlovaca, ali i njegovim poklonicima i posetiocima, da na svrsishodni način koriste ovu imovinu koju je Patrijaršija povratila u postupku restitucije.

Ovaj Sporazum predstavlja samo prvu etapu u realizaciji poslova na unapređenju odnosa između Crkve i Opštine Sremski Karlovci, budući da Patrijaršija na teritoriji ove opštine poseduje u svom vlasništvu najreprezentativnije objekte još iz doba Karlovačke mitropolije (Patrijaršijski dvor, Bogoslovija, Palata Stefaneum, Palata Konvikt, Svetosavski dom).

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su direktor Patrijaršijske upravne kancelarije protojerej-stavrofor Stojadin Pavlović i načelnik Pravnog odeljenja g. Milan Andrić.

izvor: http://spc.rs

Prethodni tekstZavršena sanacija vidikovca, otvaranje 24.06.2017.
Sledeći tekstPotpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji Opštine Sremski Karlovci i MPK