Општина Сремски Карловци обезбедила посуђе за потребе рада Народне кухиње

1975

Општина Сремски Карловци обезбедила је посуђе за потребе рада Народнекухиње Сремски Карловци, које је Црвеном крсту 10. августа 2017. године уручио Новосадски хуманитарни центар из Новог Сада.

Ову значајну помоћ за социјални програм Народне кухиње Црвеног крста Сремски Карловаца донирала је Моника Брукнер из Ђурђева, а састоји се од  плитких тањира, дубоких тањира, малих тањира, кашика и виљушака све од по 50 комада. Поред Општине Сремски Карловци, донацију је добио и Град Суботица.

Сарадња Општине Сремски Карловци и Новосадског хуманитарног центра траје већ 17 године и она се односи на заједничкуподршку и помоћ социјално угроженим, осетљивим и маргинализованим групамаизбеглих и расељених лица, старијим особама, младима.

Примопредаји донације присуствовали су представници установа и организација које  заједничким стручним радом и организованим деловањем, доприносе изградњи хуманог грађанског друштва, кроз пружање помоћи и подршке социјално угроженим, осетљивим и маргинализованим групама и развој њихових потенцијала за достојанствен живот.

Испред локалне самоуправе присуствовали супримопредаји донације  Нада Остојић Агбаба и Дарко Миланковић, Црвеног крст Драгана Кљајић и Горан Маравић, Новосадски хуманитарни центар Милка Кнежевић и Сергеј Каназир и  Дома здравља Нови Сад, Патронажна службе Олгица Милишић.

Милка Кнежевић, психолог НСХЦ, истакла је да су у протеклом периоду oпштина и сарадници НСХЦ  заједнички организовали социјално хуманитарне активности, пружали психосоцијалну подршку избеглим и расељеним лицима, подстицали,  едуковали и финансијски  помагали угрожене, те да је овај вид помоћи социјалном програму Народне кухиње Сремски Карловци, наставак успешне дугогодишње сарадње, која ће се наставити у наредном периоду.

Претходни текстНаследници професора Радуловачког у посети Сремским Карловцима
Следећи текстРЕГРЕСИРАЊЕ ТРОШКОВА ПРЕВОЗА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА У ШКОЛСКОЈ 2017/2018 ГОДИНИ