Одржано предавање „Млади, безбедни, сигурни“

1684

У оквиру пројекта „Млади, безбедни, сигурни“ који је финансирала Општина Сремски Карловци, Центар за промоцију безбедности саобраћаја организовао је предавање возачима трактора са територије општине.

Предавање је одржано у четвртак 31.8. у згради општине, а десетак присутних возача трактора подсетили су се онога што су кроз досадашње искуство већ знали, а имали су прилику и да чују и науче нешто ново. Професор у Саобраћајној школи „Пинки“ Зоран Деспотовић, трактористе је подсетио на основна правила безбедности учесника у саобраћају са акцентом на безбедност возача трактора.

Професор Мирко Симикић са Пољопривредног факултета говорио је о опасностима од превртања трактора и детаљима на које возачи треба да обрате пажњу како до тога не би дошло. Јелена Николић са Клинике за пластичну хирургију Клиничког центра Војводине указала је на опасности рада са пољопривредним машинама и повреде које могу настати услед непажљивог руковања.

Сва предавања била су поткрепљена презентацијама, скицама и фотографијама, како би знање било на што бољи начин пренето. Након предавања, свако од учесника добио је брошуру и приручник, као подсетнике за убудуће. Такође је свако од њих добио и рефлектујући троугао, како би њихове пољопривредне машине биле видљивије ноћу. Да су предавања била на праву тему потврдили су и учесници који су истакли да су чули много нових ствари и да ће убудуће више обраћати пажњу на неке детаље за које су сматрали да су небитни.

Претходни текстОдржана конференција за штампу поводом „Карловачке бербе грожђа 2017.“
Следећи текстСарадња на обнови фрушкогорских цркава и манастира