Пријем делегација градова побратима

1645

Председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић, начелница Општинске управе Мирјана Шолаја и директор Туристичке организације Сремски Карловци Дејан Манојловић угостили су делегације градова побратима Сремских Карловаца, Тивта из Црне Горе и Бардејова из Словачке у свечаној сали Општине Сремски Карловци.

У пријатељској и срдачној атмосфери госте је поздравио председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић.

– Добро дошли у Сремске Карловце, хвала Вам што сте издвојили своје време да увеличате ову нашу највећу манифестацију „Карловачка берба грожђа“. Ми смо изузетно поносни на наше градове побратиме, остали градови неће замерити, али смо посебно поносни на сарадњу Тивта и Бардејова, из врло једноставних разлога, зато што наша сарадња није пуко слово на папиру, него смо постали искрени пријатељи у погледу не само међусобног посећивања него полако почињемо да успостављамо и привредне, културне и туристичке контакте између наших градова. У прилог тој чињеници говоре и „Дани Сремских Карловаца“ у Тивту који су одржани први пут ове године, као и прилика да се карловачка вина нађу у Бардејеву приликом прославе града.

Тивту ћемо наравно да узвратимо већ у октобру месецу када ћемо организовати „Дане Тивта“ у Сремским Карловцима.

Свакако да оно што јесте идеја и надам се да ће врло брзо бити реализована је да на неки начин истом мером узвратимо и Бардејову у смислу да обележимо дане Словачке културе и дан Бардејова у Сремским Карловцима, где би Бардејов могао да представи оно што он суштински јесте.

Још једном добродошли у Сремске Карловце и заиста ми је пуно срце што сте ту и што вас видим. – рекао је Миленковић.

Претходни текстСвечано отворена „Карловачка берба грожђа 2017.“
Следећи текстПосета амбасадора Украјине и Кипра