Свечано отворена „Карловачка берба грожђа 2017.“

2157

Традиционална манифестација „Карловачка берба грожђа 2017.“ свечано је отворена у петак вече дефилеом берача уз пратњу великог народног оркестра АКУД „Соња Маринковић” из Новог Сада. Затим се многобројним посетиоцима манифестације на тргу обратио председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић који је и званично прогласио манифестацију отвореном.

– Од Марка Аурелија Проба, римског императоракоји је први дозволио да се винова лоза засади ван граница Италије, и засасадио је овде на обронцима Фрушке Горе, и на тај начин учинио Сремске Карловце вечним градом вина, вере, љубави и уметности, ништа се није променило ни данас, 2017. године, када се са овог места у којем је мир пракса а не мисао шаљемо универзалну поруку мира, да су Сремски Карловци, Војводина и Србија места која ће увек срдачно дочекати своје госте и сваког човека добре воље.

Драги гости, поштовани суграђани, желим Вам пријатне тренутке у току наредна три дана, за време трајања манифестатиције „Карловачка берба грожђа“ и да то не буде једини повод наших сусрета,, него да ту праксу додатно афирмишемо.
Овим званично проглашавам Карловачку бербу грожђа отвореном! Живели! – рекао је Миленковић.

 

Председник Миленковић је затим у Патријаршијском двору угостио бројне званице из друштвеног, јавног и политичког живота Сремских Карловаца и Србије на коктелу поводом почетка манифестације.

Претходни текстОтворена изложба вина „Карловачки виноградари и винари“
Следећи текстПријем делегација градова побратима