U sklopu obilaska lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine, radi definisanja prioritetnih projekata koji treba, kroz zajedničku realizaciju, da doprinesu ekonomskom razvoju i poboljšanju standarda života stanovnika, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević sa saradnicima danas je u Sremskim Karlovcima o tome razgovarao sa predsednikom Opštine Nenadom Milenkovićem.

Na sastanku je bilo reči o projektima čija je realizacija u toku, kao što je izgradnja kanalizacione mreže na trasi dužine 500 metara koja – projektu vrednom oko 51 milion dinara, ali i o drugim projektima na uređenju Sremskih Karlovaca i poboljšanju komunalne infrastrukture. Posebno je bilo reči o podsticajima za dalje unapređenje turizma u ovom mestu, o čemu je i dogovorena i bliža saradnja sa Turističkom organizacijom Vojvodine.

Nakon sastanka u Magistratu, potpredsednik Milićević je sa domaćinima obišao radove koji se odvijaju na izgradnji kanalizacione mreže kod glavne crpne stanice. Za ovaj projekat, Pokrajina je obezbedila 40 miliona dinara i opština Sremski Karlovci oko 11 miliona.

Prema rečima potpredsednika Milićevića, Pokrajinska vlada će nastaviti dalje da ulaže u Sremskim Karlovcima. Bilo je reči o zajedničkom radu na projektu odvođenja atmosferske vode sa Trga Branka Radičevića i okolnih ulica. To su sve projekti, kako je rekao Milićević, koji su važni za žitelje Sremskih Karlovaca, ali i za razvoj turizma u ovom mestu, poznatog po svojim istorijskim i kulturnim znamenitostima.

„Sremski Karlovci su značajna karika u turističkoj ponudi naše zemlje i želimo da ona postane vidljivija i na domaćem i na stranom tržištu, kako bi broj turista u naredim godinama bio znatno veći, a samim tim i prihodi lokalne samouprave, Pokrajine i Republike Srbije“, izjavio je Milićević.

Nakon obilaska gradilišta, predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković je rekao da radovi koji se izvode na izgradnji kanalizacione mreže predstavljaju konkretizaciju dobre saradnje Pokrajinske vlade i lokalne samouprave, kada su u pitanju kapitalne investicije. Prema njegovim rečima, kada se radovi završe, građani ovog dela Sremskih Karlovaca više neće imati problema sa izlivanjem kanalizacije na ulice, što se do sada događalo u slučaju većih padavina.

Na kraju posete, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević je još rekao da su „Putevi Srbije“, na inicijativu i predlog Pokrajinske vlade, u prioritet uvrstili i raspisali javnu nabavku za rekonstrukciju dela državnog puta od Banstola do Sremskih Karlovaca, koji se trenutno nalazi u veoma lošem stanju.

„Procenjena vrednost te investicije je oko 240 miliona dinara. Nakon javne nabavke koja je u toku, očekujemo da bude izabran izvođač i da radovi u najskorije vreme počnu. Očekujemo da ćemo već od sledećeg proleća ili leta imati obnovljen put,“ rekao je Milićević.

 

Pored potpredsednika Pokrajinske vlade Đorđa Milićevića, u Sremskim Karlovcima su bili i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević i direktorica Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović.

Prethodni tekstObeležen Dan Sremskih Karlovaca
Sledeći tekstOdržan prvi sastanak radne grupe