Danas je u zgradi Opštine Sremski Karlovci održan sastanak radne grupe koju čine predstavnici Vlade APV, Uprave za kapitalna  ulaganja i predstavnici lokalne samouprave. Tema današnjeg sastanka bili su kapitalni projekti koji bi trebalo da se realizuju na teritoriji naše opštine u periodu 2018/19. a finansiraće se od strane Vlade APV i Uprave za kapitalna ulaganja.

Sastanku su prisustvovali savetnik predsednika pokrajinske vlade Goran Lazović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Jovan Podraščanin i pomoćnik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Svetlana Kilibarda, a ispred Opštine Sremski Karlovci, predsednik opštine Nenad Milenković, načelnik opštinske uprave Mirjana Šolaja, šef odeljenja za investicije, imovinu i građevisnko zemljište Milivoj Duvnjak, šef odeljenja za prostorno planiranje, urbanizam i  građevinarstvo Mirjana Smiljanić, šef kancelarije za mlade Darko Milanković i direktor Turističke organizacije Sremski Karlovci Dejan Manojlović.

Zaključak sastanka je da se radi ubrzano na pripremi projektno tehničke dokumentacije od strane lokalne samouprave kao i konstantno koordiniranje i upoznavanje predstavnika radne grupe ispred APV sa fazama pripreme dokumentacije kako bi aplikaciona dokumentacija bila u potpunosti ispravna i odobrena od strane Uprave za kapitalna ulaganja i Vlade APV.

Ovo je bio prvi u nizu sastanaka radne grupe, a kako je planirano sastanci će se u narednom periodu održavati kontinuirano kako bi se saradnja između Opštine Sremski Karlovci i institucija APV podigla na još veći nivo.

Prethodni tekstPokrajina i Sremski Karlovci zajednički na važnim projektima
Sledeći tekstBezbedna i spretna vožnja