23. Међународна конференција „Безбедне заједнице“

У оквиру 23. Међународне конференције „Безбедне заједнице“ Општина Сремски Карловци угостила је данас стототинак учесника из целог света.

Госте је поздравио председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић, а такође су им се кроз кратке презентације обратили Владимир Будалић испред Покрета горана Војводине и Живорад Милановић испред Савета за безбедност саобраћаја.

– Уважени организатори и учесници Међународне конференције „Безбедне заједнице“, даме и господо, добар дан.
Ова Међународна конференција утемељена је на ставу да је Безбедна заједница суштинска потреба сваког друштва . Дакле мој одговор је:

Безбедност је потреба и обавеза сваког члана заједнице. Нема привилегованих, нити ће неко бити поштеђен када безбедност буде угрожена.

Пре осам година у свету су биле 172 „ Сигурне заједнице“, а у Србији две. Данас је у свету више од 360, а повећава се и број безбедних заједница у Србији.
Надам се да ће и Карловци ускоро постати чланица ове светске мреже.

Ми смо један од центара српске културе, образовања, духовности. Карловци су „Лидер туризма у југоисточној Европи“.
Нећемо моћи да сачувамо ово што имамо, нити ће туристи долазити у Карловце, ако не будемо Безбедна заједница.

Додатни мотив да испунимо потребне предуслове и придружимо се мрежи безбедних заједница је укључивање Карловаца у пројекат Нови Сад – Европска престоница културе 2021.године.

Захваљујем Вам се на пажњи и желим пријатан и безбедан боравак у Карловцима – рекао је председник Миленковић

На маргинама овог скупа председник Општине Сремски Карловци састао се са Кунијасу Кукијем градоначелником града Чичибу из Јапана.