U okviru 23. Međunarodne konferencije „Bezbedne zajednice“ Opština Sremski Karlovci ugostila je danas stototinak učesnika iz celog sveta.

Goste je pozdravio predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković, a takođe su im se kroz kratke prezentacije obratili Vladimir Budalić ispred Pokreta gorana Vojvodine i Živorad Milanović ispred Saveta za bezbednost saobraćaja.

– Uvaženi organizatori i učesnici Međunarodne konferencije „Bezbedne zajednice“, dame i gospodo, dobar dan.
Ova Međunarodna konferencija utemeljena je na stavu da je Bezbedna zajednica suštinska potreba svakog društva . Dakle moj odgovor je:

Bezbednost je potreba i obaveza svakog člana zajednice. Nema privilegovanih, niti će neko biti pošteđen kada bezbednost bude ugrožena.

Pre osam godina u svetu su bile 172 „ Sigurne zajednice“, a u Srbiji dve. Danas je u svetu više od 360, a povećava se i broj bezbednih zajednica u Srbiji.
Nadam se da će i Karlovci uskoro postati članica ove svetske mreže.

Mi smo jedan od centara srpske kulture, obrazovanja, duhovnosti. Karlovci su „Lider turizma u jugoistočnoj Evropi“.
Nećemo moći da sačuvamo ovo što imamo, niti će turisti dolaziti u Karlovce, ako ne budemo Bezbedna zajednica.

Dodatni motiv da ispunimo potrebne preduslove i pridružimo se mreži bezbednih zajednica je uključivanje Karlovaca u projekat Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2021.godine.

Zahvaljujem Vam se na pažnji i želim prijatan i bezbedan boravak u Karlovcima – rekao je predsednik Milenković

Na marginama ovog skupa predsednik Opštine Sremski Karlovci sastao se sa Kunijasu Kukijem gradonačelnikom grada Čičibu iz Japana.

Prethodni tekstIzložba „Plakatiranje genocida u Sremu“
Sledeći tekstPredsednik Skupštine Crne Gore posetio Sremski Karlovce