Одржан састанак на тему „КОНЦЕПТ РАЗВОЈА ТУРИСТИЧКЕ ПОНУДЕ ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ“

1880

Данас је у Општини Сремски Карловци одржан састанак на тему „КОНЦЕПТ РАЗВОЈА ТУРИСТИЧКЕ ПОНУДЕ ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ“.

Поред представника општине на челу са председником Ненадом Миленковићем, састанку су присуствовали и Представници Туристичке организације Општине Сремски Карловци (ТООСК) директор Дејан Манојловић, председник Управног одбора ТООСК-а Дарко Миланковић, представник Српске православне цркве, отац Јован Милановић, Представници Римокатоличке цркве Јосип Варга и Стјепан Малетић, директор Карловачке гимназије Радован Ковачевић и представница Музеја Града Новог Сада, Дивна Гачић, кустос Музеја у Сремским Карловцима.

Председник општине Ненад Миленковић на почетку састанка захвалио се свим присутнима на доласку и додао:

– Мислим да је одговорно и исправно да иницијатива о једном системском уређењу читаве области туризма потекне од локалне самоуправе. Све теме и предлоге које ћете чути у оквиру данашњег састанка, ми смо у протеклом периоду на нивоу локалне самоуправе и туристичке организације детаљно разматрали шта и на који начин би могло крене у реализацију а тиче се оног суштинског везаног за Сремске Карловце и туристичку понуду. С обзиром да је општина оснивач Туристичке организације Сремски Карловци потпуно је природно да општина буде партнер туристичкој организацији по том питању и ја верујем да ћете данас добити егзактне податке и информације о томе шта и на који начин је планирано.
Драго ми је што сте данас овде и што сте сви присутни чиниоци и субјекти развоја Сремских Карловаца.

Председник управног одбора Туристичке организације општине Сремски Карловци, Дарко Миланковић, је презентовао присутнима „Концепт развоја туристичке понуде општине Сремски Карловци – институционални оквир и сарадња на нивоу локалне заједнице“.

Садржај презентације је обухватао следеће теме:

1. Идентификација постојећих проблема развоја туристичке инфраструктуре и понуде

2. Примери добре праксе у земљи и иностранству који су адекватно решили сличну проблематику

3. Предлог потенцијалног решења проблема

4. Методологија имплементације предложеног решења и оквирни финансијски планови развоја туристичке инфраструктуре

Генерални закључак састанака је да су присутни једногласно подржали иницијативу, да представљени концепт свеобухватно може да реши и постави здраве основе развоја туристичке инфраструктуре и понуде општине Сремски Карловци.

Претходни текстЈАВНИ КОНКУРС ЗА ПОПУЊАВАЊЕ ПОЛОЖАЈА
Следећи текстДодељене стипендије најбољим средњошколцима