Opština Sremski Karlovci drugu godinu za redom uključena je u projekat „Učim+Znam=Vredim“, a ove godine promovisano je čak 12 učenika na sedam bilbord strana.

Jedna bilbord strana rezervisana za đaka generacije Osnovne škole „23. oktobar“, a ostali učenici su postigli uspehe na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima predstavljajući Karlovačku gimnaziju.

Obilazeći sve lokalne samouprave koje učestvuju u ovom projektu, predstavnici novosadskog Udruženja za promociju društvene odgovornosti posetili su i Sremske Karlovce, u kojima su razgovarali sa koordinatorom Kancelarije za mlade Darkom Milankovićem. Zahvaljujući se u ime predsednika opštine Nenada Milenkovića što je drugu godinu za redom projekat „Učim+Znam=Vredim“ promovisao najbolje karlovačke đake, Milanković je istakao da su mladi na teritoriji opštine neprocenjiv resurs na kojima počiva budućnost.

„Cilj je da se kroz ovaj predivan projekat istaknu dostignuća, rezultati i ambicije mladih, učenika i osnovne i srednje škole na teritoriji Opštine Sremski Karlovci. Mladi su prepoznali da ih neko uvažava, poštuje i vidi njihove rezultate. Mislimo da će to proizvesti kod ostalih njihovih drugara i vršnjaka podsticaj, želju za obrazovanjem i napredovanjem“,  kazao je Milanković, dodajući da će opštinska uprava nastaviti da podržava ovu akciju i u narednim godinama.

Predsednik Udruženja za promociju društvene odgovornosti Aleksandar Savanović naglasio je da je Karlovačka gimnazija već drugu godinu pravi rasadnik uspešnih učenika i da je ponosan što je ove godine u Sremskim Karlovcima broj uspšnih đaka nadmašio broj raspoloživih bilborda, pa su predstavnici Udruženja bili na „slatkim mukama“ kako predstaviti sve one koji su to i zaslužili.

„Projekat je rastao i po broju opština i po broju učenika, ali najvažnije da menja društvenu klimu i popravlja odnos prema onima koji zaista zaslužuju da budu u žiži javnosti zašto što su uspešni u znanju. Borba za prave vrednosti se nastavlja“, naglasio je Savanović.

izvor: dnevnik.rs  // tekst: Zorica Milosavljević