Зимска служба у Сремским Карловцима спремна за снежне недаће

1920

Јавно-комунално предузеће “Белило”, задужено за одржавање саобраћајница у Сремским Карловцима у зимском периоду, спремно је за снежне недаће, кажи у овој фирми.

Сезона Зимске службе почела је 1. новембра и траје до 1. априла. По традицији на почетку сезоне обављена је и смотра капацитета Зимске службе.

„Зиму дочекујемо спремни“, каже шеф Зимске службе у ЈКП „Белило” Мирко Шарић.

„Од механизације за чишћење снега располажемо са великим камионом који има од додатака ралицу и посипач за со, трактором марке белорус који, такође, има те додатке и малом радном машином дајеву за чишћње центра и тротоара. Десет људи ће бити ангажовано на ручном чишћењу.“

Шарић каже да је у тренутку смотре Зимске службе на лагеру било 20 тона соли, а да је у међувремену стигло још 24 тоне. У зависности од времена, каже, просечно се потроши у сезони од 80 до 120 тона. Остатак ће према потреби набављати.

Пракса је да се на стрмим улицама, а посебно испред продавница, остављају извесне количине соли да их грађани употребе кад затреба. Тако ће бити и овог пута и Шарић напомиње да ће то већ у наредних десетак дана учинити.

У прву групу приоритета спадају улице којима се одвија аутобуски саобраћај, Петроварадинска, сви улази и излази из Карловаца. Од ове године у тој групи је и пут до „Нафтахема” у радној зони Просјанице. Другу групу приоритета чине узвишења као што су Дока, Черат, Дудара, а све остале улице спадају у трећу и четврту.

„Наш план је да се од снега и леда све очисти, али ћемо улице из треће и четврте групе одржавати колико будемо имали снаге и времена“, закључује Шарић.

 

извор: дневник.рс  // текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Претходни текстУ Карловцима више успешних ђака него билборда
Следећи текстПрва европска конференција посвећена мањинским и локалним медијма