Посета војних ветерана

1390
Данас је у општини уприличен пријем за делегацију активних и пензионисаних припадника Војнотехничке академије „Генерал армије Иван Бошњак“ које је предводио генерал Жељко Нинковић начелник Управе за логистику Генералштаба Војске Србије.
Госте је поздравио председник општине Сремски Карловци Ненад Миленковић.
– Поштовани генерале Нинковићу, драги гости част ми је да Вас поздравим испред општине Сремски Карловци и пожелим Вам добродошлицу. Генерале Нинковићу, ми у Карловцима за људе који поштују, воле и промовишу културно историјско наслеђе нашег места ословљавамо са „пријатељу“.
 
Ви сте свакако један од тих људи које са разлогом ословљавамо на тај начин. Бити припадник Војске Србије је част и привилегија јер се ради о часним, храбрим и умним људима који су, како у прошлости тако и у садашњости увек достојанствено, храбро и часно бранили и представљали своју Отаџбину. Сремски Карловци су сведок славне историје нашег народа и зато Ви данас нисте случајно у посети Сремским Карловцима.
 
Ви који сте сведоци 1991. и 1999. године сте пример како се у ратним условима бранила част и достојанство Војске, народа и државе. Следећа 2018. година ће бити значајна година за Сремске Карловце, Војводину и Србију. Наиме то је година у којој ће бити обележена два значајна јубилеја 170 година од Проглашења српске Војводине и 100 година од Присједињења Војводине Краљевини Србији.
 
Верујем да ћемо и тада имати прилику да се сретнемо и да заједно допринесемо да те манифестације буду организоване и прослављене на начин на који то Србија заслужује. Још једном Вам желим добродошлицу са жељом да проведете пријатне тренутке у Сремским Карловцима.
Посета Сремским Карловцима организована је у оквиру активности поводом обележавања Дана војних ветерана (04. децембар).
Претходни текстОБАВЕШТЕЊЕ Председнику Скупштине зграде, кућног савета, станарима зграде
Следећи текстПозив на конференцију „Млади предузетници лидери“