Danas je u opštini upriličen prijem za delegaciju aktivnih i penzionisanih pripadnika Vojnotehničke akademije „General armije Ivan Bošnjak“ koje je predvodio general Željko Ninković načelnik Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije.
Goste je pozdravio predsednik opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković.
– Poštovani generale Ninkoviću, dragi gosti čast mi je da Vas pozdravim ispred opštine Sremski Karlovci i poželim Vam dobrodošlicu. Generale Ninkoviću, mi u Karlovcima za ljude koji poštuju, vole i promovišu kulturno istorijsko nasleđe našeg mesta oslovljavamo sa „prijatelju“.
 
Vi ste svakako jedan od tih ljudi koje sa razlogom oslovljavamo na taj način. Biti pripadnik Vojske Srbije je čast i privilegija jer se radi o časnim, hrabrim i umnim ljudima koji su, kako u prošlosti tako i u sadašnjosti uvek dostojanstveno, hrabro i časno branili i predstavljali svoju Otadžbinu. Sremski Karlovci su svedok slavne istorije našeg naroda i zato Vi danas niste slučajno u poseti Sremskim Karlovcima.
 
Vi koji ste svedoci 1991. i 1999. godine ste primer kako se u ratnim uslovima branila čast i dostojanstvo Vojske, naroda i države. Sledeća 2018. godina će biti značajna godina za Sremske Karlovce, Vojvodinu i Srbiju. Naime to je godina u kojoj će biti obeležena dva značajna jubileja 170 godina od Proglašenja srpske Vojvodine i 100 godina od Prisjedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji.
 
Verujem da ćemo i tada imati priliku da se sretnemo i da zajedno doprinesemo da te manifestacije budu organizovane i proslavljene na način na koji to Srbija zaslužuje. Još jednom Vam želim dobrodošlicu sa željom da provedete prijatne trenutke u Sremskim Karlovcima.
Poseta Sremskim Karlovcima organizovana je u okviru aktivnosti povodom obeležavanja Dana vojnih veterana (04. decembar).
Prethodni tekstOBAVEŠTENjE Predsedniku Skupštine zgrade, kućnog saveta, stanarima zgrade
Sledeći tekstPoziv na konferenciju „Mladi preduzetnici lideri“