Institut za voćarstvo i vinogradarstvo u Sremskim Karlovcima obeležava 70 godina uspešnog rada, tim povodom danas je održana svečanost kojoj je prisustvovao predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković. On se tom prilikom obratio domaćinima i gostima ove svečanosti.

– Kada nešto postoji 70 godina kao što je to slučaj sa Departmanom za voćarstvo, vinogradarsto, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu i kada jedna takva ustanova doprinosi unapređenju čitave oblasti, onda to izaziva osećaj poštovanja i divljenja.

Višedecenijski stručno-naučni rad za Sremske Karlovce i nas Karlovčane posebno je značajan segment vinogradarstva i vinarstva. Tradicija koja obavezuje i lokalnu samoupravu kao i Poljoprivredni fakultet sa Departmanom.
Nastojaćemo da sa Vladom APV, Pokrajinskim Sekreterijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo kao i sa resornim Ministarstvom, pre svega na polju edukacije i konkursa za obnavljanje potrebne mehanizacije damo stimulans domaćim proizvođačima. I na polju adekvatne informisanosti, edukacije kao i na suštinskom a to je povećanje broja zasada pod vinovom lozom.

Kvalitetno karlovačko vino mora da dosegne i adekvatan kvantitet. Uz podršku Fakulteta i Departmana lokalna samouprava će uvek rado biti partner na ovako značajnim projektima za Karlovce, APV i čitavu državu.

Želim Vam da trajete i u buduće i na ovako visokom nivou doprinosite na razvoju nauke i čitave oblasti. Čestitam Vam jubilej.

Prethodni tekstKarlovačka zlatna karatiskinja na prijemu kod predsednika
Sledeći tekstRadni sastanak sa potpredsednikom Pokrajinske vlade