Радни састанак са потпредседником Покрајинске владе

2143

Данас је у Општини Сремски Карловци одржан радни састанак потпредседника Покрајинске владе и покрајинског секретара за привреду и туризам Ивана Ђоковића и председника Општине Сремски Карловци Ненада Миленковића са сарадницима.

Председник Миленковић упознао је потпредседника покрајинске владе и покрајинског секретара за привреду и туризам Ивана Ђоковића о стварима које се тичу развоја туризма на територији Општине Сремски Карловци, са тренутним стањем изградње туристичког пристаништа, као и обавезама локалне самоуправе око изградње приступног пута за пристаниште. Потпредседник је упознат и да је општина добила значајан европски пројекат у вредности од 15.000.000,00 динара за изградњу туристичког брода који ће додатно афирмисати речни туризам у нашем месту.

Такође је било речи о покретању Закона о Сремским Карловцима, закључак је да се дошло на корак од реактивирања Закона и одабира одбора који би био надлежан за реализацију самог Закона.

Састанку је присуствовао и директор Туристичке организације Сремски Карловци Дејан Манојловић који је упознао потпредседника са туристичком понудом Сремских Карловаца и радом туристичке организације, шеф Канцеларије за младе Дарко Миланковић и шеф Канцеларије за локални и економски развој Игор Релић који су презентовали тренутне и будуће пројекте битне за развој туризма у Сремских Карловаца.

Потпредседник Ђоковић на крају састанка изразио је задовољство са свим упознатим и рекао да Сремски Карловци и у наредном периоду могу да рачунају на помоћ и подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам као и саме Покрајинске владе.

Претходни текстИнститут за воћарство и виноградарство у Сремским Карловцима обележио 70 година успешног рада
Следећи текстПредседник Миленковић присуствовао Божићној миси