Danas je u Opštini Sremski Karlovci održan radni sastanak potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Ivana Đokovića i predsednika Opštine Sremski Karlovci Nenada Milenkovića sa saradnicima.

Predsednik Milenković upoznao je potpredsednika pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Ivana Đokovića o stvarima koje se tiču razvoja turizma na teritoriji Opštine Sremski Karlovci, sa trenutnim stanjem izgradnje turističkog pristaništa, kao i obavezama lokalne samouprave oko izgradnje pristupnog puta za pristanište. Potpredsednik je upoznat i da je opština dobila značajan evropski projekat u vrednosti od 15.000.000,00 dinara za izgradnju turističkog broda koji će dodatno afirmisati rečni turizam u našem mestu.

Takođe je bilo reči o pokretanju Zakona o Sremskim Karlovcima, zaključak je da se došlo na korak od reaktiviranja Zakona i odabira odbora koji bi bio nadležan za realizaciju samog Zakona.

Sastanku je prisustvovao i direktor Turističke organizacije Sremski Karlovci Dejan Manojlović koji je upoznao potpredsednika sa turističkom ponudom Sremskih Karlovaca i radom turističke organizacije, šef Kancelarije za mlade Darko Milanković i šef Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj Igor Relić koji su prezentovali trenutne i buduće projekte bitne za razvoj turizma u Sremskih Karlovaca.

Potpredsednik Đoković na kraju sastanka izrazio je zadovoljstvo sa svim upoznatim i rekao da Sremski Karlovci i u narednom periodu mogu da računaju na pomoć i podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam kao i same Pokrajinske vlade.