Избор најбољих спортиста Сремских Карловаца за 2017. годину

1857

У четвртак 21.12.2017. године у свечаној сали Магистрата одржана је традиционална додела награда најуспешнијим карловачким спортистима и спортским радницима у организацији Спортског савеза Општине Сремски Карловци.

Признања су додељена за следеће категорије: најбољи спортиста у категорији до 15 година –пионир и пионирка, најбољи спортиста у категорији до 19 година – јуниор и  јуниорка, најбољи спортиста у категорији сениора и сениорки, најбољи тренер, најбољи спортски колектив,  посебна признања  за организације које доприносе популаризацији спорта у Сремским Карловцима као и награда за животно дело за велики допринос популаризацији и развоју спорта у Сремским Карловцима.

  • Најбољи млади спортиста у категорији пионирки за 2017. је ХРИСТИНА ПЛАВШИЋ.

Христина Плавшић, рођена 2004 године. Стрељаштвом се бави од краја 2014. године, а у периоду нешто дужем од две године постигла је изузетно високе резултате такмичећи се у различитим категоријама и дисциплинама стрељачког спорта. У 2017. години Христина је остварила следеће резултате:

Лига Војводине 2016/2017 за пионире и кадете у дисциплини ваздушна пушка – 3.место

Првенство Србије Б и Ц програм у дисциплини ваздушна пушка – 4. место

Првенство Војводине Б програм у дисциплини Малокалибарска пушка – 30 лежећи   2.место појединачно

Првенство Србије Б програм у дисциплини МК – 30 лежећи 1. место у екипи пионирки

Осим што је одличан стрелац, Христина је и добар ђак са особинама квалитетног спортисте, увек спремна на тимски рад, договор, дисциплинована и посвећена тренинзима, а изнад свега је прави пријатељ.

 

  • Најбољи млади спортиста у категорији пионира за 2017. је ДРАГАН СТЕФАНОВИЋ.

Драган Стефановић је рођен 24.02.2005. године у Новом Саду. Са седам година се уписује у школу фудбала ФК „Стражилово“ код тренера Лацике, а затим код Ђорђа Костића. Скромно, талентовано, послушно дете које постиже добре резултате на терену, а у школи одличан успех. Све своје врлине, упорност и подршку, као капитен преноси на своје саиграче у тиму.

Прво место у градској  лиги Новог Сада 2016-2017.године

  • Најбољи млади спортиста у категорији јуниорки за 2017. је ЛАНА ЈОВАНОВИЋ.

Рођена је 26.10.2001. у Новом Саду. Ученица трећег разреда Карловачке гимназије. Зиме 2006. године је први пут ушла у салу, недуго после је освојила прво злато. Од успеха издвајамо:

Прво место на Првенству Војводине и Србије

Треће место на Балканским шампионатима за децу 2012/2013/2014. године

Прво место на школском Првенству Србије 2017. године

Прво место на Балканским школским играма 2017. године

Прво место на Балканском шампионату 2017. године

  • Најбољи млади спортиста у категорији јуниора за 2017. је КОЉА НЕДИЋ.

Одбојком почео да се бави 2007 године када је био 3. разред основне школе „23. октобар“, Заједно са пар другара из свог разреда сам је дошао на први тренинг у школи одбојке ОК „Стражилово“. Први тренер му је био Стефан Лаковић под чијим надзором је тренирао наредних 5 година. На крају осмог разреда он и његови саиграчи освојили су 3. место у Градској лиги Новог Сада у конкуренцији 10 екипа. Феноменалан успех тада с обзиром да су сви били из исте школе и из малог места као што су Карловци.

Након тога је прешао у кадетску екипу ОК Војводине са којом је освојио Првенство Војводине и где је проглашен за најбољег техничара.

 

  • Најбољи спортискиња у категорији сениорки за 2017. је ТАЊА ЖУНИЋ. (брат примио призање)

Тања Жунић је у 2017.години години на битним великим такмичењима освојила следеће:

друго место на првенству Војводине, треће место на Првенству Србије, прво и друго место на Купу Србије.

 

  • Најбољи спортиста у категорији сениора за 2017. је БОЖИДАР ВУЧИЧЕВИЋ. (сестра примила награду)

Одбојком почео да се бави 2007. године када је био 3. разред основне школе „23. октобар„. Заједно са пар другара из свог разреда сам досао на први тренинг у школи одбојке ОК „Стражилово„. Након тога прелази у ОК „Војводину„.

Од прошле сезоне је стандардан члан прве екипе, а од ове сезоне је и стандардни члан прве поставе сениорске екипе Војводине, игра на позицији коректора.

  • Најбољи тренер у Сремским Карловцима за 2017. је тренер оријентиринг клуба „Стражилово“Драгиша Бауер.

Драгиша Бауер је почео да се бави оријентирингом 1987. године. У својој спортској каријери вишеструки првак србије у оријентирингу, учесник два светска првенства у оријентирингу и једног европског првенства 2015. године. После више година без подмлатка оснива школу оријентиринга са будућим младим такмичарима 2016. и 2017. године оријентиринг клуб „Стражилово“ узима учешће на државним првенствима и постаје редован освајач одличја како на државним првенствима тако и на такмичењима која се бодују за лигу Србије у оријентирингу. Само 2017. године под тренерским надзором Драгише Бауера такмичари за једну сезону освајају укупно 45 одличја а од тога 12 бронзаних, 15 сребрних и 18 златних медаља. Тренер на кампу за младе и талентоване такмичаре у оријентирингу 2016-2017. (Дивчибаре). Члан стручног штаба репрезентације Србије у оријентирингу.

 

  • Награда за најуспешнију спортску организацију у Сремским Карловцима за 2017. ПЛАНИРНАРСКО-СМУЧАРСКО ДРУШТВО „СТРАЖИЛОВО“.

На експедицији је учествовало 18 планинара из Србије, Макодоније и Босне и Херцеговине и сви су успешно попели сва три врха. Успоне су карактерисали физички врло напорне и технички захтевне кретње по стенама, глечерима и вечном снегу, по лепим али ипак суровим временским условима. Овај успон представља један од највећих успеха ПСД „Стражилова“ још од давних времена, када су се њихови претходници предвођени Радивојем Ковачевићем и Јосипом Матуским попели на Мон Блан августа 1960. године.

 

 

  • Признање за постигнуте резултате и масовност у спорту за 2017. КОШАРКАШКИ КЛУБ ТИМ СИСТЕМ СТРАЖИЛОВО

Кошаркашки клуб Тим систем основан је у марту 2016. године са циљем популаризације кошарке у Сремским Карловцима. Тренутно окупља преко 100 младих кошаркаша и кошаркашица.

 

  • Награда за животно дело у области спорта ЈОВАН ХОРВАТ – МИЊА

Рођен у ратном вихору 2. марта 1943. године у Сремским Карловцима. Године 1956. предратни соколац Гајић Лазар окупио је неколицину клинаца са којима је радио као тренер и већ 1958.године нова екипа јуниора учествовала је на Првенству Војводине. 1962. године и постигла завидан резултат.

Пошто је већ као јуниор показивао склоност ка раду са младим одбојкашима 1963. године учествује на курсу за тренере одржаном у склопу летњег кампа за перспективне јуниоре на Палићу. Године 1984. са породицом се враћа у Карловце и на захтев Латковић Милана који је са још неколицином одбојкашких ентузијаста поново формирао Одбојкашки клуб Стражилово, окупља сам једну групу дечака годишта 1975/76. са којима је почео интензиван рад на обнови млађих категорија у клубу.

Посебно су се у овој групи дечака истицали марљивошћу и жељом за одбојком Тојагић Душан, Ристић Ивица, Леко Роберт, Стојшин Младен, браћа Ђурић, Бранислав и Небојша те његови синови Марио и Бојан. Последње године у Клубу провео је на месту председника. Поред ових функција које је обављао у ОК Стражилово, десетак година је обављао и истакнуте функције у Одбојкашком савеза Војводине, као и функцију председника Такмичарске комисије Одбојкашког савеза Србије.

Претходни текстПредседник Миленковић присуствовао Божићној миси
Следећи текстОтворен нови кошаркашки терен