U četvrtak 21.12.2017. godine u svečanoj sali Magistrata održana je tradicionalna dodela nagrada najuspešnijim karlovačkim sportistima i sportskim radnicima u organizaciji Sportskog saveza Opštine Sremski Karlovci.

Priznanja su dodeljena za sledeće kategorije: najbolji sportista u kategoriji do 15 godina –pionir i pionirka, najbolji sportista u kategoriji do 19 godina – junior i  juniorka, najbolji sportista u kategoriji seniora i seniorki, najbolji trener, najbolji sportski kolektiv,  posebna priznanja  za organizacije koje doprinose popularizaciji sporta u Sremskim Karlovcima kao i nagrada za životno delo za veliki doprinos popularizaciji i razvoju sporta u Sremskim Karlovcima.

  • Najbolji mladi sportista u kategoriji pionirki za 2017. je HRISTINA PLAVŠIĆ.

Hristina Plavšić, rođena 2004 godine. Streljaštvom se bavi od kraja 2014. godine, a u periodu nešto dužem od dve godine postigla je izuzetno visoke rezultate takmičeći se u različitim kategorijama i disciplinama streljačkog sporta. U 2017. godini Hristina je ostvarila sledeće rezultate:

Liga Vojvodine 2016/2017 za pionire i kadete u disciplini vazdušna puška – 3.mesto

Prvenstvo Srbije B i C program u disciplini vazdušna puška – 4. mesto

Prvenstvo Vojvodine B program u disciplini Malokalibarska puška – 30 ležeći   2.mesto pojedinačno

Prvenstvo Srbije B program u disciplini MK – 30 ležeći 1. mesto u ekipi pionirki

Osim što je odličan strelac, Hristina je i dobar đak sa osobinama kvalitetnog sportiste, uvek spremna na timski rad, dogovor, disciplinovana i posvećena treninzima, a iznad svega je pravi prijatelj.

 

  • Najbolji mladi sportista u kategoriji pionira za 2017. je DRAGAN STEFANOVIĆ.

Dragan Stefanović je rođen 24.02.2005. godine u Novom Sadu. Sa sedam godina se upisuje u školu fudbala FK „Stražilovo“ kod trenera Lacike, a zatim kod Đorđa Kostića. Skromno, talentovano, poslušno dete koje postiže dobre rezultate na terenu, a u školi odličan uspeh. Sve svoje vrline, upornost i podršku, kao kapiten prenosi na svoje saigrače u timu.

Prvo mesto u gradskoj  ligi Novog Sada 2016-2017.godine

  • Najbolji mladi sportista u kategoriji juniorki za 2017. je LANA JOVANOVIĆ.

Rođena je 26.10.2001. u Novom Sadu. Učenica trećeg razreda Karlovačke gimnazije. Zime 2006. godine je prvi put ušla u salu, nedugo posle je osvojila prvo zlato. Od uspeha izdvajamo:

Prvo mesto na Prvenstvu Vojvodine i Srbije

Treće mesto na Balkanskim šampionatima za decu 2012/2013/2014. godine

Prvo mesto na školskom Prvenstvu Srbije 2017. godine

Prvo mesto na Balkanskim školskim igrama 2017. godine

Prvo mesto na Balkanskom šampionatu 2017. godine

  • Najbolji mladi sportista u kategoriji juniora za 2017. je KOLjA NEDIĆ.

Odbojkom počeo da se bavi 2007 godine kada je bio 3. razred osnovne škole „23. oktobar“, Zajedno sa par drugara iz svog razreda sam je došao na prvi trening u školi odbojke OK „Stražilovo“. Prvi trener mu je bio Stefan Laković pod čijim nadzorom je trenirao narednih 5 godina. Na kraju osmog razreda on i njegovi saigrači osvojili su 3. mesto u Gradskoj ligi Novog Sada u konkurenciji 10 ekipa. Fenomenalan uspeh tada s obzirom da su svi bili iz iste škole i iz malog mesta kao što su Karlovci.

Nakon toga je prešao u kadetsku ekipu OK Vojvodine sa kojom je osvojio Prvenstvo Vojvodine i gde je proglašen za najboljeg tehničara.

 

  • Najbolji sportiskinja u kategoriji seniorki za 2017. je TANjA ŽUNIĆ. (brat primio prizanje)

Tanja Žunić je u 2017.godini godini na bitnim velikim takmičenjima osvojila sledeće:

drugo mesto na prvenstvu Vojvodine, treće mesto na Prvenstvu Srbije, prvo i drugo mesto na Kupu Srbije.

 

  • Najbolji sportista u kategoriji seniora za 2017. je BOŽIDAR VUČIČEVIĆ. (sestra primila nagradu)

Odbojkom počeo da se bavi 2007. godine kada je bio 3. razred osnovne škole „23. oktobar„. Zajedno sa par drugara iz svog razreda sam dosao na prvi trening u školi odbojke OK „Stražilovo„. Nakon toga prelazi u OK „Vojvodinu„.

Od prošle sezone je standardan član prve ekipe, a od ove sezone je i standardni član prve postave seniorske ekipe Vojvodine, igra na poziciji korektora.

  • Najbolji trener u Sremskim Karlovcima za 2017. je trener orijentiring kluba „Stražilovo“Dragiša Bauer.

Dragiša Bauer je počeo da se bavi orijentiringom 1987. godine. U svojoj sportskoj karijeri višestruki prvak srbije u orijentiringu, učesnik dva svetska prvenstva u orijentiringu i jednog evropskog prvenstva 2015. godine. Posle više godina bez podmlatka osniva školu orijentiringa sa budućim mladim takmičarima 2016. i 2017. godine orijentiring klub „Stražilovo“ uzima učešće na državnim prvenstvima i postaje redovan osvajač odličja kako na državnim prvenstvima tako i na takmičenjima koja se boduju za ligu Srbije u orijentiringu. Samo 2017. godine pod trenerskim nadzorom Dragiše Bauera takmičari za jednu sezonu osvajaju ukupno 45 odličja a od toga 12 bronzanih, 15 srebrnih i 18 zlatnih medalja. Trener na kampu za mlade i talentovane takmičare u orijentiringu 2016-2017. (Divčibare). Član stručnog štaba reprezentacije Srbije u orijentiringu.

 

  • Nagrada za najuspešniju sportsku organizaciju u Sremskim Karlovcima za 2017. PLANIRNARSKO-SMUČARSKO DRUŠTVO „STRAŽILOVO“.

Na ekspediciji je učestvovalo 18 planinara iz Srbije, Makodonije i Bosne i Hercegovine i svi su uspešno popeli sva tri vrha. Uspone su karakterisali fizički vrlo naporne i tehnički zahtevne kretnje po stenama, glečerima i večnom snegu, po lepim ali ipak surovim vremenskim uslovima. Ovaj uspon predstavlja jedan od najvećih uspeha PSD „Stražilova“ još od davnih vremena, kada su se njihovi prethodnici predvođeni Radivojem Kovačevićem i Josipom Matuskim popeli na Mon Blan avgusta 1960. godine.

 

 

  • Priznanje za postignute rezultate i masovnost u sportu za 2017. KOŠARKAŠKI KLUB TIM SISTEM STRAŽILOVO

Košarkaški klub Tim sistem osnovan je u martu 2016. godine sa ciljem popularizacije košarke u Sremskim Karlovcima. Trenutno okuplja preko 100 mladih košarkaša i košarkašica.

 

  • Nagrada za životno delo u oblasti sporta JOVAN HORVAT – MINjA

Rođen u ratnom vihoru 2. marta 1943. godine u Sremskim Karlovcima. Godine 1956. predratni sokolac Gajić Lazar okupio je nekolicinu klinaca sa kojima je radio kao trener i već 1958.godine nova ekipa juniora učestvovala je na Prvenstvu Vojvodine. 1962. godine i postigla zavidan rezultat.

Pošto je već kao junior pokazivao sklonost ka radu sa mladim odbojkašima 1963. godine učestvuje na kursu za trenere održanom u sklopu letnjeg kampa za perspektivne juniore na Paliću. Godine 1984. sa porodicom se vraća u Karlovce i na zahtev Latković Milana koji je sa još nekolicinom odbojkaških entuzijasta ponovo formirao Odbojkaški klub Stražilovo, okuplja sam jednu grupu dečaka godišta 1975/76. sa kojima je počeo intenzivan rad na obnovi mlađih kategorija u klubu.

Posebno su se u ovoj grupi dečaka isticali marljivošću i željom za odbojkom Tojagić Dušan, Ristić Ivica, Leko Robert, Stojšin Mladen, braća Đurić, Branislav i Nebojša te njegovi sinovi Mario i Bojan. Poslednje godine u Klubu proveo je na mestu predsednika. Pored ovih funkcija koje je obavljao u OK Stražilovo, desetak godina je obavljao i istaknute funkcije u Odbojkaškom saveza Vojvodine, kao i funkciju predsednika Takmičarske komisije Odbojkaškog saveza Srbije.

Prethodni tekstPredsednik Milenković prisustvovao Božićnoj misi
Sledeći tekstOtvoren novi košarkaški teren