Отворен нови кошаркашки терен

2353

У присуству грађана и младих спортиста, данас је у Дворској башти у Сремским Карловцима свечано отворен и предат на коришћење модеран кошаркашки терен. Вредност уговорених радова на његовој реконструкцији износила је око пет милиона динара. Покрајински секретаријат за спорт и омладину суфинасирао је радове са један и по милион динара, а остатак локална самоуправа.

Председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић изјавио је да су Сремски Карловци данас богатији за спортски терен изграђен по највишим стандардима Међународне кошаркашке федерације – ФИБЕ.

– Ово је прави пример како ће се и сви наредни капитални пројекти реализовати на територији наше општине, а то је по највишим стандардима, зато што наши суграђани то заслужују“, рекао је Миленковић и додао да се обнављањем кошаркашког терена шаље порука омладини да су кошарка и спорт веома важни, пре свега у њиховом социолошком развоју, јер подстичу тимски дух и заједништво у постизању резултата.

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез рекао је да су грађани Сремских Карловаца данас добили можда један од најлепших кошаркашких терена у Војводини.

– Развој спортске инфраструктуре један је од приоритета у Стратегији развоја спорта у АП Војводини. У 2017. години, Покрајински секретаријат за спорт и омладину је за санацију, адаптацију и опремање спортске инфраструктуре у Војводини издвојио 86 милиона динара за 20 отворених терена овог типа – рекао је Батез и додао да су и буџетом за 2018. годину опредељена средства за ову намену.

Кошаркашки терен у Дворској башти изграђен је још 60-тих година прошлог века са бетонском подлогом. Нови кошаркашки терен данас има челичне носаче табли, које су провидне и са зглобним обручима, што је направљено по највишим стандардима ФИБЕ. На оваквом терену могу се играти утакмице највишег ранга.

Претходни текстИзбор најбољих спортиста Сремских Карловаца за 2017. годину
Следећи текстОбавештење о Јавном позиву ССЗУ