Породицама са близанцима једнократна новчана помоћ

1663

Општина Сремски Карловци обезбедила је новчану помоћ за шест породица са близанцима, рођених у току 2016. и 2017. године, са  пребивалиштем на територији општине Сремски Карловци.

Иницијатива за доделу новчане помоћи породицама са близанцима, покренута је од стране патронажне сестре из Амбуланте у Сремским Карловцима, коју је подржала Патронажна служба Дома здравља „Нови Сад“,  с обзиром да је у последње две године дошло до повећања близаначких трудноћа. У току  2016. и 2017. године рођено је 12 деце из близаначких трудноћа са пребивалиштем на територији општине Сремски Карловци, што је у поређењу са периодом уназад 17 година веома позитиван тренд.

Као вид пружања финансијске подршке породици, подстицај рађања и родитељства и постизања повољног демографског положаја, Општина је одобрила исплату једнократне новчане помоћи у износу од 10.000,00 динара по породици са близанцима.

 

Свечаном уручењу решења родитељима, присуствовали су председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић, начелница Патронажне службе Дома здравља Нови Сад Кристина Недељковић и остали представници локалне самоуправе и Дома здравља.

Претходни текстБожић у Сремским Карловцима
Следећи текстПоклони Општине Сремски Карловци за децу у Лепосавићу