Поклони Општине Сремски Карловци за децу у Лепосавићу

2224

Председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић данас је у оквиру посете Косову и Метохији, посетио Општину Лепосавић и место Каменица. У оквиру посете, председник је уручио новогодишње пакетиће деци палих бораца, деци ометеној у развоју и деци из места Каменица. Приликом обиласка Каменице, уручена је и донација за изградњу православног храма у том месту.

Председник је био гост Општине Лепосавић, председника Зорана Тодића као и чланова црквене општине. У оквиру посете, договорено је да деца палих бораца на пролеће посете и буду гости Сремских Карловаца.

– Постоји једна нераскидива веза између Сремских Карловаца и Косова и Метохије када је у питању културно наслеђе, када је у питању опстанак српског народа у ондашња тешка времена када су се Срби расељавали и ова тешка времена када Срби треба да остану на Косову и Метохији, мислим да је та подршка неопходна. Увек волимо да се бусамо у груди и да се позивамо на Косово и Метохију, на историју, на традицију а никако да дамо тај практични допринос том народу и тој деци која живе доле. Ми смо данас из тих разлога овде да пружимо подршку народу, да загрлимо и пољубимо њихову децу, да им уручимо пакетиће и пожелимо срећну Нову годину и Божић са жељом да пре свега буду здрави и оно што је посебно битно да  се заврши изградња овог прелепог храма”, рекао је Миленковић.

Заједно са Миленковићем у посети Општини Лепосавић била је и помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Слађана Марковић Стојановић, она је навела да Канцеларија подржава све акције које у фокусу имају децу, као и акције које за циљ имају очување културног и верског идентитета Срба у покрајини.

Она је захвалила властима и грађанима општине Сремски Карловци на жељи и спремности да на конкретан начин помогну својим сународницима на Косову и Метохији.

Претходни текстПородицама са близанцима једнократна новчана помоћ
Следећи текстПливање за Часни крст