Predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković danas je u okviru posete Kosovu i Metohiji, posetio Opštinu Leposavić i mesto Kamenica. U okviru posete, predsednik je uručio novogodišnje paketiće deci palih boraca, deci ometenoj u razvoju i deci iz mesta Kamenica. Prilikom obilaska Kamenice, uručena je i donacija za izgradnju pravoslavnog hrama u tom mestu.

Predsednik je bio gost Opštine Leposavić, predsednika Zorana Todića kao i članova crkvene opštine. U okviru posete, dogovoreno je da deca palih boraca na proleće posete i budu gosti Sremskih Karlovaca.

– Postoji jedna neraskidiva veza između Sremskih Karlovaca i Kosova i Metohije kada je u pitanju kulturno nasleđe, kada je u pitanju opstanak srpskog naroda u ondašnja teška vremena kada su se Srbi raseljavali i ova teška vremena kada Srbi treba da ostanu na Kosovu i Metohiji, mislim da je ta podrška neophodna. Uvek volimo da se busamo u grudi i da se pozivamo na Kosovo i Metohiju, na istoriju, na tradiciju a nikako da damo taj praktični doprinos tom narodu i toj deci koja žive dole. Mi smo danas iz tih razloga ovde da pružimo podršku narodu, da zagrlimo i poljubimo njihovu decu, da im uručimo paketiće i poželimo srećnu Novu godinu i Božić sa željom da pre svega budu zdravi i ono što je posebno bitno da  se završi izgradnja ovog prelepog hrama”, rekao je Milenković.

Zajedno sa Milenkovićem u poseti Opštini Leposavić bila je i pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Slađana Marković Stojanović, ona je navela da Kancelarija podržava sve akcije koje u fokusu imaju decu, kao i akcije koje za cilj imaju očuvanje kulturnog i verskog identiteta Srba u pokrajini.

Ona je zahvalila vlastima i građanima opštine Sremski Karlovci na želji i spremnosti da na konkretan način pomognu svojim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji.

Prethodni tekstPorodicama sa blizancima jednokratna novčana pomoć
Sledeći tekstPlivanje za Časni krst