Predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković prisustvovao je danas svečanosti povodom školske slave Sveti Sava u Karlovačkoj gimnaziji.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, episkop sremski vladika Vasilije, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i profesori i đaci Karlovačke gimnazije, a priređen je i bogat umetničko kulturni program, u skladu s obeležavanjem školske slave Svetog Save.

Karlovačka gimnazija najstarija je srpska gimnazija, osnovana 1791. godine. Današnja zgrada škole sagrađena je 1891. godine. Poseduje veoma vrednu Spomen biblioteku, inače spomenik kulture, u kojoj je više od 20.000 knjiga i 10.000 godišta periodike, egzemlari, veliki broj srpskih knjiga 18. i 19. veka, štampanih srbulja, rukopisa, časopisa i listova. Svojom celinom Biblioteka je spomenik kulture.

Prethodni tekst„Godine koje se pamte“
Sledeći tekstJAVNI KONKURS ZA DODELU SREDSTAVA ILI NEDOSTAJUĆEG DELA SREDSTAVA ORGANIZACIJAMA I UDRUŽENjIMA GRAĐANA ZA SPROVOĐENjE PROGRAMA I PROJEKTA OD JAVNOG INTERESA ZA OPŠTINU SREMSKI KARLOVCI ZA 2018. GODINU