Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za realizaciju 36 projekata na teritoriji 26 gradova i opština u AP Vojvodini. Ukupna vrednost tih ugovora je 2,3 milijarde dinara imajući u vidu sredstva koja su obezbedili Pokrajina i lokalne samouprave.

Projekti odobreni na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine odnose se na oblasti saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, vodosnadbevanja i zaštite vode, predškolskog obrazovanja, razvoja sporta i oblasti energetske efikasnosti.

Opština Sremski Karlovci dobila je sredstva za realizaciju dva velika projekta. Predsednik opštine Nenad Milenković potpisao je danas ugovore za finansiranje „Rekonstrukcije saobraćajnica u delu ulice Karlovačkih đaka i okretnice na Dudari“ u iznosu od 39.813.196,54 dinara i za projekat „Odvođenja atmosferskih voda sa Trga Branka Radičevića i ulivnih ulica u iznosu od 8.426.807,14 dinara.

Od jula 2016. godine, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine potpisano je 157 ugovora koji se realizuju efikasno i transparentno.

Mirović je naglasio da, pored projekata koji se realizuju preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Pokrajinska vlada učestvuje i u realizaciji drugih kapitalnih projekata, od kojih su neki od nacionalnog značaja kao što je realizacija sanacije magistralnog puta Banstol – Sremski Karlovci sa kojom bi prema svim očekivanjima trebalo da se krene u martu.

Prethodni tekstJAVNI KONKURS ZA RASPODELU SREDSTAVA ZA MANIFESTACIJE, PROJEKTE I PROGRAME OD INTERESA ZA OPŠTINU SREMSKI KARLOVCI U OBLASTI KULTURE ZA 2018. GODINU
Sledeći tekstOtvoren 15. Sremskokarlovački novogodišnji likovni salon