Општина и Савет за безбедност саобраћаја даривали полицију

2039

Полицијска станица у Сремским Карловцима од 20. фебруара богатија је за опрему неопходну за рад саобраћајних полицајаца. Опрема је дар локалне самоуправе и Савета за безбедност саобраћаја, чији председник Живорад Милановић је и уручио овај комплет командиру станице Дамиру Трипићу.

По Милановићевим речима, опрема је набављена новцем из општинског буџета и од  наплаћених казни за саобраћајне прекршаје, а садржи дрегер, коплет за увиђај саобраћајних незгода, фотоапарат и мултифункционални апарат за скенирање, штампање и копирање. Вредност уручене опреме је 300.000 динара.

– Све активности Савета за безбедност саобраћаја усмерене су ка повећању безбедности учесника у саобраћају, па тако и ова – рекао је приликом примопредаје поклона Живорад Милановић. – Полиција у сваком случају може да утиче  на повећање безбедности, али јој је за то потребна опрема и стога смо се потрудили да јој обезбедимо средства за рад.

Савет ове године планира низ акција из области унапређења безбедности саобраћаја на путевима на територији карловачке општине. Поред досадашњих, ове године је у плану и једна нова. Реч је о набавци ауто седишта за децу рођену у току године, уз шта је предвиђена и обука за родитеље.

Прошлог месеца на иницијативу Савета за безбедност саобраћаја постављена је заштитна ограда око дела основне школе, као мера бриге о сигурности деце.

 

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Претходни текстОдлука о расписивању јавног огласа за давање у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини у Општини Сремски Карловци
Следећи текстПредседник Миленковић отворио Агро конференцију