Policijska stanica u Sremskim Karlovcima od 20. februara bogatija je za opremu neophodnu za rad saobraćajnih policajaca. Oprema je dar lokalne samouprave i Saveta za bezbednost saobraćaja, čiji predsednik Živorad Milanović je i uručio ovaj komplet komandiru stanice Damiru Tripiću.

Po Milanovićevim rečima, oprema je nabavljena novcem iz opštinskog budžeta i od  naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje, a sadrži dreger, koplet za uviđaj saobraćajnih nezgoda, fotoaparat i multifunkcionalni aparat za skeniranje, štampanje i kopiranje. Vrednost uručene opreme je 300.000 dinara.

– Sve aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja usmerene su ka povećanju bezbednosti učesnika u saobraćaju, pa tako i ova – rekao je prilikom primopredaje poklona Živorad Milanović. – Policija u svakom slučaju može da utiče  na povećanje bezbednosti, ali joj je za to potrebna oprema i stoga smo se potrudili da joj obezbedimo sredstva za rad.

Savet ove godine planira niz akcija iz oblasti unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji karlovačke opštine. Pored dosadašnjih, ove godine je u planu i jedna nova. Reč je o nabavci auto sedišta za decu rođenu u toku godine, uz šta je predviđena i obuka za roditelje.

Prošlog meseca na inicijativu Saveta za bezbednost saobraćaja postavljena je zaštitna ograda oko dela osnovne škole, kao mera brige o sigurnosti dece.

 

tekst: Zorica Milosavljević // foto: Đorđe Radivojević

Prethodni tekstOdluka o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u Opštini Sremski Karlovci
Sledeći tekstPredsednik Milenković otvorio Agro konferenciju