Danas je Sremske Karlovce posetio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević koji je obišao Karlovačku gimnaziju gde su u okviru „Programa modernizacije škola“ u toku radovi na sanaciji fasade, vodovoda i kanalizacije čija je vrednost 202.808 evra.

U svojstvu domaćina, ministra su dočekali predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković i direktor Karlovačke gimnazije Radovan Kovačević.

Šarčević je ocenio da je Karlovačka gimnazija „institucija i da je njen doprinos srpskom obrazovanju nemerljiv“.

On je rekao da je vreme da se ide korak dalje od ideje da se promoviše studiranje u Srbiji i da se uradi ono što su mnoge zemlje već uradile.

Prema njegovim rečima, Sremski Karlovci trebalo bi da postanu „srpski Hajdelberg“.

– Mi smo pošli od ideje da Sremski Karlovci postanu srpski Hajdelberg i da to zaista osmislimo kao jedan grad obrazovnog i kulturnog profila gde bi se svi postojeći kapaciteti uključili u te projekte pre svega internacionalne studije i tu vrstu obrazovanja, kazao je ministar Šarčević.

On je najavio da će danas o tome razgovarati i sa sremskim episkopom Srpske pravoslavne crkve Vasilijem.

Današnjem sastanku u Sremskim Karlovcima prisustvovali su i pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević.

Prethodni tekstPromocija turističkih potencijala Vojvodine u Sremskim Karlovcima
Sledeći tekstPotpredsednik Vlade Turske posetio Sremske Karlovce