Потпредседник Владе Турске посетио Сремске Карловце

1635

Председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић дочекао је данас потпредседника Владе Турске Фикрија Ишика који је у склoпу билатералне посете Србији посетио данас Сремске Карловце и обишао капелу Мира.

– Поштовани потпредседниче Ишик, Ваша Екселенцијо господине Биглич. Добар дан и добро дошли у Сремске Карловце. Након потписивања заједничке декларације о оснивању Високог политичког савета за сарадњу Србије и Турске, председници Вучић и Ердоган отворили су нову етапу у односима две земље.

Прошле године, у оквиру билатералне посете Србији, Сремске Карловце посетио је председник Велике Народне скупштине Турске Њ.Е господин Исмаил Кахраман. Такође, Ваша данашња посета Сремским Карловцима говори у прилог да у оквиру званичних посета високих представника Турске државе Србији, наш град постаје неизоставни део тих посета, и то нас додатно чини поносним.

Српски и турски народ деле историју у једном дугом временском периоду. То је чврст темељ за сарадњу у овом времену за које смо ми одговорни и изазов за заједничка улагања, у лепшу, економски сигурнију и изнад свега мирнију будућност.

Велики број туриста из Турске долази и посећује Сремске Карловце. Верујем да ће Турски народ у све већем броју долазити у посету нашој држави и нашем месту, које ће увек радо дочекивати драге госте из Турске.

Желим Вам пријатан боравак у Сремским Карловцима – рекао је председник Миленковић у свом обраћању.

текст и фото: Ђорђе Радивојевић

Претходни текстМинистар просвете посетио Сремске Карловце
Следећи текстПредседник Миленковић посетио клуб пензионера на Дудари