Свечано отворен „Пролећни фестивал вина“

1873

Вечерас је у Сремским Карловцима свечано отворен други по реду „Пролећни фестивал вина“.

Све присутне сугђране и госте поздравио је председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић.

– Поштовани гости, драги суграђани. Задовољство ми је да Вас поздравим испред Општине Сремски Карловци и да Вам пожелим добродошлицу. У овој години обележиће се 100 година од краја Првог светског рата, 100 година од присаједињења Војводине матици Србији и 170 година од Велике Мајске Скупштине коју ћемо обележити управо овде у Сремским Карловцима. У свим тим великим и битним датумима за Војводину и Србију одредили смо и овај датум када промовишемо и оно што Карловце и Карловчане чини додатно поносним. А то су Карловачки виноградари и винари. На далеко је познато и цењено Карловачко вино и у знак поштовања према вину одлучили смо се на организацију још једног фестивала под називом “Пролећни фестивал вина”. Поред традиционалног Грожђебала и ова манифестација постаје препознатљива као прилика за представљањем Карловачких вина свим поштоваоцима и гостима Сремских Карловаца.

Добро дошли у Сремске Карловце. Живели!

Након поздравне речи председника општине, манифестацију је свечано прогласио отвореном државни секретар у министарству државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак.

Претходни текстОБАВЕШТЕЊЕ О ЈАВНОМ УВИДУ И ЈAВНОЈ РАСПРАВИ О ТЕКСТУ ПРЕДЛОГА ОДЛУКЕ О ПРОГЛАШЕЊУ СПОМЕНИКА ПРИРОДЕ „СТАБЛО ПТЕРОКАРИЈЕ У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА“
Следећи текстПролећни фестивал вина