Večeras je u Sremskim Karlovcima svečano otvoren drugi po redu „Prolećni festival vina“.

Sve prisutne sugđrane i goste pozdravio je predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković.

– Poštovani gosti, dragi sugrađani. Zadovoljstvo mi je da Vas pozdravim ispred Opštine Sremski Karlovci i da Vam poželim dobrodošlicu. U ovoj godini obeležiće se 100 godina od kraja Prvog svetskog rata, 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine matici Srbiji i 170 godina od Velike Majske Skupštine koju ćemo obeležiti upravo ovde u Sremskim Karlovcima. U svim tim velikim i bitnim datumima za Vojvodinu i Srbiju odredili smo i ovaj datum kada promovišemo i ono što Karlovce i Karlovčane čini dodatno ponosnim. A to su Karlovački vinogradari i vinari. Na daleko je poznato i cenjeno Karlovačko vino i u znak poštovanja prema vinu odlučili smo se na organizaciju još jednog festivala pod nazivom “Prolećni festival vina”. Pored tradicionalnog Grožđebala i ova manifestacija postaje prepoznatljiva kao prilika za predstavljanjem Karlovačkih vina svim poštovaocima i gostima Sremskih Karlovaca.

Dobro došli u Sremske Karlovce. Živeli!

Nakon pozdravne reči predsednika opštine, manifestaciju je svečano proglasio otvorenom državni sekretar u ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak.

Prethodni tekstOBAVEŠTENjE O JAVNOM UVIDU I JAVNOJ RASPRAVI O TEKSTU PREDLOGA ODLUKE O PROGLAŠENjU SPOMENIKA PRIRODE „STABLO PTEROKARIJE U SREMSKIM KARLOVCIMA“
Sledeći tekstProlećni festival vina