Новинари „Политике“ у посети Сремским Карловцима

1531

Данас је у згради општине уприличен пријем за групу новинара дневног листа “Политика”.

Том приликом гостима се обратио председник општине Ненад Миленковић и упознао их са нашим местом.

Поред упознавања са историјом и административним информацијама везаних за нашу општину, председник Миленковић је још рекао:

– Са много енергије и емоција, у свакој прилици која нам се пружила у протекле две године, афирмисали смо Карловце. Оно што су били, што јесу и што желимо да буду. Чинили смо то пред строгим судијама у сали и још строжим европским парламентарцима у Бриселу.

Пред председницима парламената и влада, министрима и амбасадорима, представницима важних научних и културних институција, појединцима до чијег нам је мишљења стало.

Знам да не би смо чули очекивани ехо, да нам ви нисте глас учинили јачим и помогли да се он чује даље. Ових дана прославили смо 170-ту годишњицу проглашења Војводине. Захвалили смо се, још једном, Патријарху Рајачићу, војводи Шупљикцу, Ђорђу Стратимировићу, Светозару Милетићу и свим незнаним херојима “Пролећа народа” 1848. године.

Не помињем све, а заслужили су да им се имена изговарају двогласно, трогласно… У сваком случају довољно гласно.

Залажемо се да Сремски Карловци добију специјални статус ИСТОРИЈСКОГ ГРАДА. И ту нам ви можете помоћи.

Неспорно је, да се поносимо прошлошћу, али смо одговорни и орема будућности.

Председник је поменуо и Закон о обнови културно-историјског наслеђа и подстицању развоја Сремских Карловаца као и Буџетски фонд за обнову и развој Сремских Карловаца, који је, 15. маја усвојила Покрајинска Влада АПВ, као и о капиталним пројектима који ће се реализовати на територији наше општине а битни су за развој Сремских Карловаца.

Претходни текстПотписан уговор о додели бесповратних средстава за суфинансирање уређења атарских путева и отресишта
Следећи текстБлизу милион динара за регересирање превоза средњошколаца