Danas je u zgradi opštine upriličen prijem za grupu novinara dnevnog lista “Politika”.

Tom prilikom gostima se obratio predsednik opštine Nenad Milenković i upoznao ih sa našim mestom.

Pored upoznavanja sa istorijom i administrativnim informacijama vezanih za našu opštinu, predsednik Milenković je još rekao:

– Sa mnogo energije i emocija, u svakoj prilici koja nam se pružila u protekle dve godine, afirmisali smo Karlovce. Ono što su bili, što jesu i što želimo da budu. Činili smo to pred strogim sudijama u sali i još strožim evropskim parlamentarcima u Briselu.

Pred predsednicima parlamenata i vlada, ministrima i ambasadorima, predstavnicima važnih naučnih i kulturnih institucija, pojedincima do čijeg nam je mišljenja stalo.

Znam da ne bi smo čuli očekivani eho, da nam vi niste glas učinili jačim i pomogli da se on čuje dalje. Ovih dana proslavili smo 170-tu godišnjicu proglašenja Vojvodine. Zahvalili smo se, još jednom, Patrijarhu Rajačiću, vojvodi Šupljikcu, Đorđu Stratimiroviću, Svetozaru Miletiću i svim neznanim herojima “Proleća naroda” 1848. godine.

Ne pominjem sve, a zaslužili su da im se imena izgovaraju dvoglasno, troglasno… U svakom slučaju dovoljno glasno.

Zalažemo se da Sremski Karlovci dobiju specijalni status ISTORIJSKOG GRADA. I tu nam vi možete pomoći.

Nesporno je, da se ponosimo prošlošću, ali smo odgovorni i orema budućnosti.

Predsednik je pomenuo i Zakon o obnovi kulturno-istorijskog nasleđa i podsticanju razvoja Sremskih Karlovaca kao i Budžetski fond za obnovu i razvoj Sremskih Karlovaca, koji je, 15. maja usvojila Pokrajinska Vlada APV, kao i o kapitalnim projektima koji će se realizovati na teritoriji naše opštine a bitni su za razvoj Sremskih Karlovaca.

Prethodni tekstPotpisan ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta
Sledeći tekstBlizu milion dinara za regeresiranje prevoza srednjoškolaca