Мировић уручио уговоре за помоћ избеглим и расељеним породицама

1450

Поводом Светског дана избеглица, председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је 19. јуна 2018. године уговоре за економско оснаживање вредности од 8 милиона динара  за 39 породица избеглих, прогнаних и расељених породица  и уговоре за помоћ у грађевинском материјалу вредности од 12 милиона динара за 32 породице, које имају боравиште или пребивалиште у АП Војводини.

Помоћ је обезбеђена преко програма Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине. Директор  Фонда, Душко Ћутило изјавио је да се, у протеклом периоду  буџет Фонда стално повећавао, што указује на позитиван однос Покрајинске владе према свим програмима подршке овом делу нашег становништва.

Присутне је поздравио и Владимир Цуцић, комесар Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, који је изјавио да Покрајинска влада и Влада Републике Србије на конкретан начин показују како се треба носити са решавањем проблема избеглих, прогнаних и расељених породица.

Уговоре за економско оснаживање  примиле су четири породице из Сремских Карловаца:

  1. Тарлаћ Далиборка – помоћ за куповину пнеуматске пресе за цеђење грожђа,
  2. Шаран Милосава – помоћ за куповину мотокултиватора са подешавајућим плугом за вађење кромпира,
  3. Царевић Јовица – помоћ за куповину електричне пасирке за коштуњаво воће и
  4. Цигановић Блаже – помоћ за куповину кошница.

 

Одељење за друштвене делатности

Општине Сремски Карловци

19. јуна 2018. године

Претходни текстИНИЦИЈАТИВА ЗА ДОДЕЛУ ПРИЗНАЊА ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА ОПШТИНЕ – ДАНА ГРАДА СРЕМСКИХ КАРЛОВАЦА (16. септембар)
Следећи текстОдржана двадесета седница Скупштине општине Сремски Карловци