У Сремским Карловцима отворена пословница банке Поштанска штедионица

3298

Банка Поштанска Штедионица отворила је данас у Сремским Карловцима пословницу, чиме је број њених експозитура и самосталних шалтера у Војводини повећан на 45. Како је приликом свечаног отварања рекао председник Извршног одбора банке мр Бојан Кекић, разлог због којег су Сремски Карловци одабрани за место у којем ће бити отворена још једна пословница, јесте значајан број клијената.

– Као државна банка с јасним артикулисаним државним интересом и те како водимо рачуна о нашим клијентима – истакао је Кекић. – Определили смо се за Сремске Карловце будући да су од 8.000 становника њих 800 клијенти банке Поштанска штедионица и они су заслужили да у свом граду имају шалтер на којем ће моћи да обаве све послове из домена услуга наше банке, а не да због тога  путују до околних места. Ми смо пре свега банка становништва и надам се да ће овај крај, пољопривредна домаћинства, привредници и предузетници осетити бољитак захваљујући погодностима и производима које Поштанска штедионица нуди.

Кекић је напоменуо да Поштанска штедионица, у сарадњи с Министарством привреде, одобрава привредницима кредите за набавку опреме, а да ускоро то очекује и пољопривреднике. Као доказ друштвене одговорности, банка је са 100.000 динара даривала карловачки ОКУД „Бранково коло”, чији најмлађи чланови су играли на данашњој свечаности поводом отварања пословнице.

Председник карловачке општине Ненад Миленковић изразио је задовољство што се у Сремским Карловцима отвара експозитура банке Поштанска штедионица, која постоји од 1921. године и која је у стопостотном власништву Владе Републике Србије, и назвао тај поступак не само промоцијом функционисања и рада штедионице него и односа државе према банкарском систему.

– Надам се да ће пре свега грађани искористити прилику и бити клијенти Поштанске штедионице, а верујем и да ће карловачки винари и виноградари, када буду покренути кредити за пољопривреднике, успети у догледно време да повећају засаде под лозом и обнове механизацију – рекао је Ненад Миленковић.

Отварање пословнице те банке у Сремским Карловцима је саставни део акције ширења мреже, која се зове „Још ближе вама”. Како је напоменуо директор Регионалног центра банке Поштанска штедионица Десимир Блашковић, у Србији постоји 167 пословница, а у последње две године у Војводини је отворено 19.

Карловачка пословница четврта је у Војводини од почетка године, а ускоро се очекује да буде отворена и у Кули.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Претходни текстОдржана двадесета седница Скупштине општине Сремски Карловци
Следећи текстЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ИЗБОР КОРИСНИКА ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА НАМЕЊЕНИХ ЕКОНОМСКОМ ОСНАЖИВАЊУ ПОРОДИЦА ИЗБЕГЛИЦА КРОЗ ДОХОДОВНЕ АКТИВНОСТИ