Додељене награде у оквиру „Сремскокарловачких песничких бродова“

1584

Проглашењем победника и доделом награда вечерас је на видиковцу завршена овогодишња, четврта песничка манифестација „Сремскокарловачки песнички бродови“, коју под покровитељством Oпштине Сремски Карловци организује Удружење грађана „СК-АРТ“.

Свечаном проглашењу лауреата присуствовали су председник општине Сремски Карловци Ненад Миленковић и доскорашњи заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, а садашњи в.д. директора Архива Војводине др Небојша Кузмановић.

-Осећам се привилегованим што сам данас овде и желим да се захвалим свима што су се окупили на овом месту одакле се пружа најлепши поглед на Сремске Карловце – рекао је Ненад Миленковић обраћајући се присутнима на свечаности. – Карловци су непресушна инспирација за сваког човека који се осмели да нешто лепо напише. Говорити лепо није ни мало лако, а још теже је те лепе речи ставити на папир тако да оне нађу пут до читаоца и слушаоца код којих ће оставити одјек.

Ми ћемо и убудуће подржавати песничке дане у Сремским Карловцима, и надам се да ће манифестација из године у годину постајати све већа и попримити међународни карактер.

На овогодишњи конкурс „Сремскокарловачких песничких бродова“ пријављено је више од 150 песама, највише до сада.

текст: Зорица Милосављевић  // фото: Ђорђе Радивојевић

Претходни текстУдружење инвалида рада прославило славу
Следећи текстОбјекат Видиковац поново отворен за посетиоце