Proglašenjem pobednika i dodelom nagrada večeras je na vidikovcu završena ovogodišnja, četvrta pesnička manifestacija „Sremskokarlovački pesnički brodovi“, koju pod pokroviteljstvom Opštine Sremski Karlovci organizuje Udruženje građana „SK-ART“.

Svečanom proglašenju laureata prisustvovali su predsednik opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković i doskorašnji zamenik pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, a sadašnji v.d. direktora Arhiva Vojvodine dr Nebojša Kuzmanović.

-Osećam se privilegovanim što sam danas ovde i želim da se zahvalim svima što su se okupili na ovom mestu odakle se pruža najlepši pogled na Sremske Karlovce – rekao je Nenad Milenković obraćajući se prisutnima na svečanosti. – Karlovci su nepresušna inspiracija za svakog čoveka koji se osmeli da nešto lepo napiše. Govoriti lepo nije ni malo lako, a još teže je te lepe reči staviti na papir tako da one nađu put do čitaoca i slušaoca kod kojih će ostaviti odjek.

Mi ćemo i ubuduće podržavati pesničke dane u Sremskim Karlovcima, i nadam se da će manifestacija iz godine u godinu postajati sve veća i poprimiti međunarodni karakter.

Na ovogodišnji konkurs „Sremskokarlovačkih pesničkih brodova“ prijavljeno je više od 150 pesama, najviše do sada.

tekst: Zorica Milosavljević  // foto: Đorđe Radivojević

Prethodni tekstUdruženje invalida rada proslavilo slavu
Sledeći tekstObjekat Vidikovac ponovo otvoren za posetioce