Skupština AP Vojvodine i Grad Novi Sad u saradnji sa projektom “Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine – druga faza“, koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj, organizovali su Prvu godišnju konferenciju lokalnih skupština koja se održava 18. i 19. oktobra u Novom Sadu.

Učesnici Skupštine su okviru svojih aktivnosti, danas posetili Sremske Karlovce gde ih je dočekao i obratio im se predsednik opštine Nenad Milenković:

“Dragi gosti. Drago mi je što ste u okviru svojih dvodnevnih aktivnosti i obaveza našli shodno da posetite Sremske Karlovce. Želim da se zahvalim Skupštini APV i gradu Novom Sadu na doprinosu unapređenja rada lokalnih i gradskih Skupština a u cilju što efikasnijeg i transparentnijeg delovanja. Tema koja se odnosi na e upravu i digitalizaciju je obavezujuća u svakom smislu jer direktno doprinosi efikasnosti sistema lokalne uprave i što bržoj isporuci informacija krajnjim korisnicima, a to su naši građani. Opština Sremski Karlovci je ove godine uvela sistem elektronskog opštinskog Veća – “e Veće” i nastojaćemo da u narednom periodu na tom polju unapredimo i rad lokalne Skupštine. Što se tiče digitalizacije, u narednim danima pokrenućemo digitalizaciju zgrade “Magistrata/opštine kao i preostalih objekata koji su u nadležnosti i pod ingerencijom lokalne samouprave.

Želim Vam svima puno uspeha u radu Konferencije i lokalnih uprava Vaših opština i gradova, kao i da provedete prijatne trenutke u Sremskim Karlovcima”.

Takođe je istakao bitnu  ulogu APV i Grada Novog Sada u razvoju Sremskih Karlovaca. Ukratko ih  je upoznao  sa istorijom  grada.  Između ostalog naglasio je važnost Sremskih Karlovaca u projektu „Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2021“.

Prethodni tekstPredsednik Mirović obišao radove na Dudari
Sledeći tekstSprema se Zakon o Sremskim Karlovcima