Додељене ђачке стипендије

2048

Са 6.000 месечно локална самоуправа у Сремским Карловцима стипендираће 10 најбољих средњошколаца током ове школске године, а већ од данас они могу очекивати прву исплату. За њих и родитеље данас је у Магистрату приређен пријем током којег су и потписали уговоре о додели стипендија.

Председник општине Сремски Карловци Ненад Миленковић честитао им је на посвећености учењу и раду и истакао да је за похвалу чињеница да из године у годину постићу успех 5,00.

– Честитке припадају и вашим родитељима јер имају децу за пример – рекао је Миленковић обраћајући се стипендистима. – Имати овакве вредне ђаке представља богатсво и за Карловце. Обавеза локалне самоуправе јесте да то богатство препозна и врендује и наставиће то да чини и убудуће.
Миленковић је напоменуо да је лане општина стипендирала са по 10.000 динара 14 студената, а да се до јуче када је био последњи рок за пријаву на конкурс за овогодишње студентске стипендије, пријавило њих 24 који имају просек изнад девет.

-То није велика сума, али кад се узме у обзир висина општинског буџета, онда није занемарљиво издвајање – казао је он поручујући младима да наставе да уче као до сада.

Добитници средњошколских стипендија су овогодишњи ђак генерације ОШ „23. октобар” Вања Марковић, Ивана Јовановић, Урош Ћирковић, Филип Контић, Марија Павловић, браћа Стефан и Урош Николовски, Кристина Шкорић, Милица Маравић и Дарја Боснић.

З. Милосављевић

Претходни текстОбновиће се 20 фасада у центру Сремских Карловаца
Следећи текст227 година Карловачке гимназије