Sa 6.000 mesečno lokalna samouprava u Sremskim Karlovcima stipendiraće 10 najboljih srednjoškolaca tokom ove školske godine, a već od danas oni mogu očekivati prvu isplatu. Za njih i roditelje danas je u Magistratu priređen prijem tokom kojeg su i potpisali ugovore o dodeli stipendija.

Predsednik opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković čestitao im je na posvećenosti učenju i radu i istakao da je za pohvalu činjenica da iz godine u godinu postiću uspeh 5,00.

– Čestitke pripadaju i vašim roditeljima jer imaju decu za primer – rekao je Milenković obraćajući se stipendistima. – Imati ovakve vredne đake predstavlja bogatsvo i za Karlovce. Obaveza lokalne samouprave jeste da to bogatstvo prepozna i vrenduje i nastaviće to da čini i ubuduće.
Milenković je napomenuo da je lane opština stipendirala sa po 10.000 dinara 14 studenata, a da se do juče kada je bio poslednji rok za prijavu na konkurs za ovogodišnje studentske stipendije, prijavilo njih 24 koji imaju prosek iznad devet.

-To nije velika suma, ali kad se uzme u obzir visina opštinskog budžeta, onda nije zanemarljivo izdvajanje – kazao je on poručujući mladima da nastave da uče kao do sada.

Dobitnici srednjoškolskih stipendija su ovogodišnji đak generacije OŠ „23. oktobar” Vanja Marković, Ivana Jovanović, Uroš Ćirković, Filip Kontić, Marija Pavlović, braća Stefan i Uroš Nikolovski, Kristina Škorić, Milica Maravić i Darja Bosnić.

Z. Milosavljević