Предузетницама из Сремских Карловаца 2,5 милиона динара

1248

Шест предузетница из Сремских Карловаца потписаће уговоре с општином Сремски Карловци о коришћењу 2,5 милиона бесповратних средстава добијених на јавном конкурсу. Новац је обезбедило министарство за иновације и технолошки развој у оквиру пројекта „Бизнис Анђелина – развој и промоција женског иновативног предузетништва у локалној заједници“.

Предузтницама ће уговори бити уручени следеће недеље.

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и преседник општине Сремски Карловци Ненад Миленковић закључили су на састанку одржаном у општини да је реч о значајном пројекту који ће побољшати услове за развој предузетништва.

– Сремски Карлвци представљају посебну културно-историјску целину с изузетним поцетнцијалом за иновације у области заштите културне баштине – рекао је министар Ненад Поповић.

Председник општине Сремски Карловци Ненад Миленковић истакао је да се на конкурс пријавио велики број предузетница.

– Наша локална самоуправа настоји да у складу с политиком председника Вучића и Владе републике Србије учини све да обезбеди боље услове за развој нових послова и отварање нових радних места – рекао је Миленковић.

У оквиру пројекта „Бизнис Анђелина“ организован је низ активности подељених у два програма „Нови послови“ и „Нове професије“. Пројекат се завршава „Божићним базаром“ који ће се у центру Сремских Карловаца одржати од 28- до 30. децемра и на ком ће жене предузетнице моћи бесплатно да изложе своје производе и представе своје пословање.

Претходни текстПредседник Миленковић присуствовао Божићној миси
Следећи текстДва и по милиона динара за карловачке предузетнице