Šest preduzetnica iz Sremskih Karlovaca potpisaće ugovore s opštinom Sremski Karlovci o korišćenju 2,5 miliona bespovratnih sredstava dobijenih na javnom konkursu. Novac je obezbedilo ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj u okviru projekta „Biznis Anđelina – razvoj i promocija ženskog inovativnog preduzetništva u lokalnoj zajednici“.

Preduztnicama će ugovori biti uručeni sledeće nedelje.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i presednik opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković zaključili su na sastanku održanom u opštini da je reč o značajnom projektu koji će poboljšati uslove za razvoj preduzetništva.

– Sremski Karlvci predstavljaju posebnu kulturno-istorijsku celinu s izuzetnim pocetncijalom za inovacije u oblasti zaštite kulturne baštine – rekao je ministar Nenad Popović.

Predsednik opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković istakao je da se na konkurs prijavio veliki broj preduzetnica.

– Naša lokalna samouprava nastoji da u skladu s politikom predsednika Vučića i Vlade republike Srbije učini sve da obezbedi bolje uslove za razvoj novih poslova i otvaranje novih radnih mesta – rekao je Milenković.

U okviru projekta „Biznis Anđelina“ organizovan je niz aktivnosti podeljenih u dva programa „Novi poslovi“ i „Nove profesije“. Projekat se završava „Božićnim bazarom“ koji će se u centru Sremskih Karlovaca održati od 28- do 30. decemra i na kom će žene preduzetnice moći besplatno da izlože svoje proizvode i predstave svoje poslovanje.