Два и по милиона динара за карловачке предузетнице

1742

Данас је председник општине Ненад Миленковић доделио уговоре поводом пројекта „Бизнис Анђелина – развој и промоција иновативног женског предузетништва у локалној заједници“. Пројекат је финансиран од стране Кабинета министра за иновације и технолошки развој у износу од  6.002.500,00. динара. Општина Сремски Карловци, у партнерству са удружењем „Бизниснова – центар за проактивно пословање“ и „Дунав 1245“ реализује овај значајан пројекат.

Резултати и ефекти пројекта су:

Одржане двонедељне обуке од стране сертификованих тренера у области предузетништва за преко 50 пријављених кандидаткиња од којих је 27 добило сертификате. Одржане су две конференције, „Biznis Ignite” i “ Бизнис Анђелина“ где је активно учествовало око 200 људи. Додељени су грантови у износу од 2.500.000,00 динара за шест жена предузетница.

Комисија за доделу микро грантова је прегледала пристиглу документацију, извршила евалуацију на основу правилника. Бесповратна средства су додељена за набавку нове опреме за жене предузетнице у оквиру пројекта „Бизнис Анђелина – развој и промоција иновативног женског предузетништва.

– Желим пре свега да Вам честитам на уложеној енергији, труду, залагању и оригиналности привредне идеје које ћете реализовати захваљујући овом програму. На овај начин локална самоуправа са вишим нивоима власти, даје јасне смернице како ћемо се односити према свим нашим суграђанкама и суграђанима који желе да на један оригиналан и предузимљив начин доприносе како себи појединачно, својој породици тако и нашој заједници која тежи развоју у сваком свом сегменту.

Овај програм је доказ да и мале општине попут наше, могу да дају допринос развоју привреде и женског предузетништва. Пре свега кроз афирмацију терцијалних делатности и мале привреде. Овај програм није крај, него представља почетак једног новог односа локалне власти према свим нашим суграђанима који желе да се афирмишу у пољу свог почетног и предузетничког бизниса.

Верујем да ћемо већ наредне године додатно повећати финансијски износ и да ће грантови бити још већи и подстицајнији и да ћемо дуплирати број жена који ће кроз адекватне критеријуме  и програм бити подржане и у финансијском смислу.

Још једном Вам честитам и желим пуно успеха у даљем раду – поручио је председник Миленковић новим карловачким предузетницама.

Претходни текстПредузетницама из Сремских Карловаца 2,5 милиона динара
Следећи текстЈАВНИ КОНКУРС ЗА ПОПУЊАВАЊЕ ПОЛОЖАЈА