Danas je predsednik opštine Nenad Milenković dodelio ugovore povodom projekta „Biznis Anđelina – razvoj i promocija inovativnog ženskog preduzetništva u lokalnoj zajednici“. Projekat je finansiran od strane Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj u iznosu od  6.002.500,00. dinara. Opština Sremski Karlovci, u partnerstvu sa udruženjem „Biznisnova – centar za proaktivno poslovanje“ i „Dunav 1245“ realizuje ovaj značajan projekat.

Rezultati i efekti projekta su:

Održane dvonedeljne obuke od strane sertifikovanih trenera u oblasti preduzetništva za preko 50 prijavljenih kandidatkinja od kojih je 27 dobilo sertifikate. Održane su dve konferencije, „Biznis Ignite” i “ Biznis Anđelina“ gde je aktivno učestvovalo oko 200 ljudi. Dodeljeni su grantovi u iznosu od 2.500.000,00 dinara za šest žena preduzetnica.

Komisija za dodelu mikro grantova je pregledala pristiglu dokumentaciju, izvršila evaluaciju na osnovu pravilnika. Bespovratna sredstva su dodeljena za nabavku nove opreme za žene preduzetnice u okviru projekta „Biznis Anđelina – razvoj i promocija inovativnog ženskog preduzetništva.

– Želim pre svega da Vam čestitam na uloženoj energiji, trudu, zalaganju i originalnosti privredne ideje koje ćete realizovati zahvaljujući ovom programu. Na ovaj način lokalna samouprava sa višim nivoima vlasti, daje jasne smernice kako ćemo se odnositi prema svim našim sugrađankama i sugrađanima koji žele da na jedan originalan i preduzimljiv način doprinose kako sebi pojedinačno, svojoj porodici tako i našoj zajednici koja teži razvoju u svakom svom segmentu.

Ovaj program je dokaz da i male opštine poput naše, mogu da daju doprinos razvoju privrede i ženskog preduzetništva. Pre svega kroz afirmaciju tercijalnih delatnosti i male privrede. Ovaj program nije kraj, nego predstavlja početak jednog novog odnosa lokalne vlasti prema svim našim sugrađanima koji žele da se afirmišu u polju svog početnog i preduzetničkog biznisa.

Verujem da ćemo već naredne godine dodatno povećati finansijski iznos i da će grantovi biti još veći i podsticajniji i da ćemo duplirati broj žena koji će kroz adekvatne kriterijume  i program biti podržane i u finansijskom smislu.

Još jednom Vam čestitam i želim puno uspeha u daljem radu – poručio je predsednik Milenković novim karlovačkim preduzetnicama.

Prethodni tekstPreduzetnicama iz Sremskih Karlovaca 2,5 miliona dinara
Sledeći tekstJAVNI KONKURS ZA POPUNjAVANjE POLOŽAJA