Karlovačkim sportistima, koji su tokom prethodne godine ostvarili značajne rezlutate danas su u svečanoj sali Magistrata u Sremskim Karlovcima dodeljene godišnje sportske nagrade. Za najboljeg sportistu u 2018. godini proglašen je Darko Viner, član Streljačke družine „Stražilovo“, a Lana Jovanović, članica Karate kluba „Impuls“ za najuspešniju sportistkinju. Titulu najboljih mladih sportista poneli su Hristina  Plavšić iz Streljačke družine i Mihajlo Popović iz KK „Impuls“.

Nagrada za najbolji sportski klub pripala je SD „Stražilovo“, dok je Nenad Srdić iz Košarkaškog klub „Tim sistem – Stražilovo“ proglašen za najboljeg trenera. Odbojkaš OK „Stražilovo“ Damjan Jagodić nosilac je titule „buduća nada”, a članica FK „Crvena zvezda” Sanda Malešević dobitnica je specijalne nagrade.

Za životno delo nagrada je ovog puta otišla u ruke nekadašnjoj odbojkašici Miri Irgi, koju je publika, koja svake godine u velikom broju prati ovaj sportski događaj u Karlovcima, pozdravila dugim, gromoglasnim aplauzom.

Izbor najboljeg sportiste u Sremskim Karlovcima u kontinuitetu održava se od 2009. godine. Pokrenuo ga je „Karlovački list“ da bi od  2017. taj posao preuzeo Sporstki savez opštine Sremski Karlovci.

Kako je rekao novi predsednik Sportskog saveza Anđelko Popović, pred ovom sportskom asocijacijom je bio težak zadatak i  odgovornost jer je trebalo dobro odmeriti sve rezultate sportista. S druge strane, napomenuo je Popović, izabrati najbolje bila je ujedno i velika čast jer je među kandidatima bilo evropskih, prvaka Srbije i Vojvodine.

U ime lokalne samouprave, uz čiju pomoć je svečana dodela sportskih nagrada  organizovana, predsednik opštine Nenad Milenković čestito je laureatima  i poželeo još bolje uspehe u 2019. godini.

– Sport je veoma  bitan segment života u opštini kao što je karlovačka, koja ima manje od 9.000 stanovnika – rekao je Milenković. – Što je manja sredina to je značaj sporta veći. Siguran sam da će Sportski savez na čelu sa Anđelkom Popovićem dati zamajac u razvoju celokupnog sporta, a lokalna samouprava će nastojati u saradnji sa pokrajinskim i republičkim institucijama da doprinese realizaciji ideje da se  podigne sportska dvorana u Karlovcima.

tekst: Zorica Milosavljević // foto: Đorđe Radivojević