Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио Сремске Карловце

1797

Настављајући акцију опремања фискултурних сала спортским реквизитима министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас Основну школу „23. октобар” у Сремским Карловцима, где се сусрео са члановима женског одбојкашког клуба „Партизан” и мушког ОК „Стражилово”, а потом обишао и терен ФК „Стражилово”, где су га дочекали мали фудбалери. Основној школи у склопу ове акције припала су два гола, две табле са обручима, мрежа за одбојку и 40 лопти, по 10 за четири колективна спорта. Како је Удовичић рекао, циљ министарства је да до краја године 25 одсто фискултурних сала добије нову опрему и реквизите.

– Жеља нам је да кроз ову донацију промовишемо бављење спортом, ојачамо систем школског спорта, али и да обновимо реквизите у фискултурним салама јер оне са новом опремом добијају другачији изглед и квалитет – истакао је министар Удовичић. – Надамо се уједно да ћемо тиме мотивисати и професоре физичког васпитања да на квалитетнији начин обављају час и приступе раду са децом, и подстакну их да буду на часовима активнији и жељно се укључе у спорт. Фискултурне сале су истовремено и места у којима многи клубови обављају тренинге и такмиче се. На овај начин помажемо и локалне клубове, а заједно са локалним самоуправама покушавамо да створимо боље услове за бављење спортом у тим срединама.

Удовичић је напоменуо да је у Сремским Карловцима захваљујући председнику општине Ненаду Миленковићу, некадашњем врхунском репрезентативцу, тренеру и педагогу, омладински сектор и систем школског спорта и уопште бављење спортом стављено у први план. Због тога се, како је нагласио, с правом може рећи да је програм „Спорт у школе” у Сремским Карловцима дао најбоље резултате. Препознавши у томе свој интерес и увидевши да су кроз овај програм капацитети за бављење спортом порасли, казао је Удовичић, клубови су се упустили у отварање школица, што је додатна мотивација за привлачење деце.

Председник општине Ненад Миленковић је захваливши се на поклону, рекао како ће он сигурно утицати на побољшање услова за баљење спортом деце предшколског узраста, али и основаца и средњошколаца. Напоменуо је како је у протекле две године општина од Министарства омладине и спорта добила 1.738.000 динара. Захваљујући тој подршци опремљен је Омладински клуб и реализован још један програм у ком су млади у првом плану.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

 

Претходни текстУ Сремским Карловцима потписана Повеља о српском културном простору
Следећи текстОбавештење о обустави саобраћаја