Odbornici Skupštine opštine Sremski Karlovci na sinoćnoj sednici izabrali su Jagodu Agbabu za člana Opštinskog veća, pošto su prethodno te dužnosti razrešili dr Miroslavu Polovinski Horvatović, i usvojili niz odluka, čiji tekst se u većini slučajeva usklađuje sa zakonskim propisima koji su sada na snazi, kao i s novousvojenim Statutom opštine.

Skupština je prihvatila program za održavanje objekata putne privrede za ovu godinu, za šta je obezbeđeno 33,9 miliona dinara. Od tog novca će 22,5 miliona dinara – pri čemu je 16 miliona Opština dobila od Uprave za kapitalna ulaganja APV za sanaciju kompleksa ulica u Žagerovoj bari – biti uloženo u održavanje saobraćajnica. Blizu 6,5 miliona dinara rezervisano je za nabavku materijala i održavnje kolovoza u zimskom periodu, a 2,5 miliona predviđeno je za održavanje i unapređenje saobraćajne, svetlosne i semaforske signalizacije. Za vanredne intervencije na putevima zbog havarija ili iz drugih razloga, planirano je milion i po dinara, dok je za popravku nekategorisanih puteva predviđeno 800.000.

Deo novca za održavanje puteva, u iznosu od pola miliona dinara, potiče od novčanih kazni za saobraćajne prekršaje, a 800.000 dobijeno je od Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.

Usvojene su i odluke o komunalnim delatnostima, o držanju i zaštiti domaćih životinja, kao i Odluka o obezbeđivanju karantina za njihov  smeštaj. Prihvaćene su i odluke o prevozu putnika u drumskom saobraćaju u Karlovcima i o taksi prevozu, izveštaj o radu Opštinskog štaba za vanredne situacije za prošlu godinu, te plan za ovu.

tekst: Zorica Milosavljević // foto: Đorđe Radivojević