КУПОВИНА СТАНОВА ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ У ОКВИРУ РЕГИОНАЛНОГ СТАМБЕНОГ ПРОГРАМА

2847

Данас је у Општини Сремски Карловци организован састанак представника Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије у чијем саставу су били Ивана Ћурко Анић, координатор Јужнобачког округа и Петар Анђић, дипл. правник са представницима Општине Сремски Карловци кога су заступали Мина Минић, члан Општинског већа и председник Комисије за избор корисника, Нада Остојић-Агбаба руководилац Одељења за друштвене делатности и Сњежана Марјановић руководилац Одељења за финансије и буџет.

Састанку је присуствовала Јелена Богдановић, представница Агенција за продају некретнина и потенцијални корисници стамбеног збрињавања.

Састанак је иницирао Комесаријат за избеглице и миграције са циљем да се изабраним корисницима који су били на Одлуци о коначној листи са редом првенства, али ”испод црте” представи пројекат стамбеног збрињавања у оквиру потпројекта 7. РСП, којим је планирана куповина станова корисницима који се налазе рангирани испод црте у Општини Сремски Карловци.

Десет породица које су биле на Одлуци ”испод црте” ће овим пројектом добити могућност да саме изаберу и пронађу стамбену јединицу у Општини Сремски Карловци или у општинама које се граниче са Сремским Карловцима.

Стамбене јединице које могу бити предмет куповине треба да су уписани као стамбене јединице у вишепородичним стамбеним објектима. Сутеренски и  дворишни станови не могу бити предмет куповине.

Квадратура станова за самачко или двочлано домаћинство је 30 м2, односно максимално 39 м2.

Рок за подношење захтева Комисији за избор корисника је 15. мај 2019. године.

Након подношења захтева, Комисија за избор корисника Општине Сремски Карловци  ће спровести верификацију корисника, а потом ће припремити Јавни позив за подношење понуда за продавце,  који ће бити објављен на сајту Комесаријата за избеглице и миграције.

До сада је у Сремским Карловцима, средствима Комесаријата за избеглице и миграције, донаторским средствима и учешћем Општине Сремски Карловци у претходном периоду изграђено 23 стамбене јединице за избеглице у насељу Дока.

У насељу Черат  у Сремским Карловцима, у окриву Регионалног стамбеног програма, у току је изградња  16 станова за избеглице са територије општине Сремски Карловци.

Претходни текстУскршња честитка председника општине
Следећи текстПрограм манифестиције „Пролећни фестивал вина 2019.“