Свечано отворен „Пролећни фестивал вина 2019.“

Вечерас је у Сремским Карловцима свечано отворен трећи по реду „Пролећни фестивал вина“.

Све присутне сугрђане и госте поздравио је председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић.

“Драги гости, поштовани суграђани. Желим да Вас поздравим испред Општине Сремски Карловци. Драгим гостима да пожелим добродошлицу уз обећање да ћемо и овог, као и много пута пре, бити добри домаћини, и верујем, да ћете из Карловаца и са “Пролећног Фестивала вина” понети лепе успомене.

Захваљујући културно-историјском наслеђу Сремских Карловаца, славној историји, вредним виноградарима и винарима, Сремски Карловци представљају национални драгуљ који сваке године посећује све већи број туриста, како из наше земље тако и из иностранства. Настојаћемо да као локална самоуправа сачувамо особеност Сремских Карловаца али и да се динамично развијају и по питању инфраструктуре али и кроз додатни развој виноградарства као и терцијалних привредних делатности.

Искористићу ову прилику да се захвалим Влади Републике Србије на великој подршци, и по питању финансирања инфраструктуралних пројеката, тако и у логистичком смислу као подршка у промовисању туристичких потенцијала читаве наше државе а самим тим и Сремских Карловаца.

Желим Вам да у Сремским Карловцима у наредна три дана Фестивала проведете пријатне и лепе тренутке. Живели!”

Након поздравне речи председника општине, манифестацију је свечано прогласио отвореном државни секретар у министарству државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак.